28. kolo
19.03.2011 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Toulouse přišlo o vítězství s Nice až v nastavení

Až v poslední minutě zachránil Nice alespoň jeden bod za remízu útočník Danijel Ljuboja. O ztrátě dvou bodů se bude mluvit především v Toulouse, které bylo po celou dobu utkání lepším týmem a od 27. minuty, kdy se prosadil Federico Santander, kontrolovalo hru.

Toulouse tak neprohrálo již podruhé v řadě, když navázalo na vítězství nad Lens. Dnešní získaný bodík mu ale v tabulce nikterak nepomohl a nadále zůstává na desátém místě. To Nice neprohrálo již od konce února, naposledy padlo na hřišti Paris Saint-Germain. Ani jemu ale bod za remízu 1:1 v tabulce Ligue 1 nepomohl, OGC je i nadále na třinácté pozici.

Domácí vstoupili do utkání o poznání aktivněji než jejich soupeř a Nice mohlo - jako je tomu v posledních utkáních již zvykem - děkovat pouze skvělému kolumbijskému brankáři Davidu Ospinovi. Poté, co Cheikh M'Bengue na levé straně pohotově uvolnil Federica Santandera, se hostující gólman bleskurychle dostal k zemi a střelu paraguayského útočníka zlikvidoval.

Ospina mezitím vyhlásil se Santanderem zajímavý mini-souboj, který ale nadále vyzníval lépe pro gólmana Nice. Reprezentant jihoamerického státu tentokrát dokázal nebezpečně vystřelit - a to i přesto, že se okolo něho v té době nacházela hned trojice bránících hráčů - i tentokráte byl ale úspěšnější Ospina a jednoduchým zákrokem střelu kryl.

Do třetice všeho dobrého to devatenáctiletý útočník zkoušel v 27. minutě. A soukromý souboj s Ospinou konečně svalil na svou stranu. Nepovedená hlavička Francoise Clerca byla snadnou kořistí pro číhajícího Gunina, ten si to namířil okolo Nemanjy Pejčinoviće až k pokutovému území, zde přihrál na vzdálenější tyč právě Santanderovi, jenž se zakončením do odkryté branky již neměl problém - 1:0.

Velice aktivní byl domácí hrotový útočník, Santander zkoušel své štěstí tentokrát krátce před poločasovým hvizdem sudího. Jeho rána z dvanácti metrů se ale neujala, skončila mimo. Dominance domácího výběru ale pokračovala i ve druhém poločase. Tentokrát to nebyl Santander, který akce zakončoval, nýbrž Santander, který akce tvořil. Nadějný forvard připravil dobrou pozici pro svého kolegu Paula Machada, jenž měl ale problém se seřízením svých mířidel. Mimo.

I střela o pár minut později z kopaček Machada nenašla svůj cíl, své zakončení od předešlého okamžiku o mnoho nevylepšil. Útočné snažení doplnil také domácí Etienne Capoue, jeho nebezpečně vyhlížející volej ale stihl ještě před koncentrovaným brankářem Ospinou odklidit do bezpečí obránce Pejčinović.

První nebezpečnější akce hostujícího výběru přišla až v samém závěru, dvě minuty před koncem základní hrací doby poprvé a naposledy zahrozil svou střelou Eric Mouloungui. Poté již další varování nepřišlo - Danijel Ljuboja totiž v 93. minutě rozveselil všechny příznivce Nice. Moulounguiho přiklepnutí na vzdálenější tyč otevřelo před srbským kanonýrem prázdnou branku - a s tím si takový hráč, jako je Ljuboja, rady ví - 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele