31. kolo
17.04.2011 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 1:0

Veledůležitou výhru 1:0 získalo na své konto PSG. Pro hosty z Lyonu je ovšem ztráta všech tří bodů velmi špatnou zprávou. Nejenže na první místo ztrácejí šest bodů, právě pařížský klub se mu přiblížil na rozdíl jednoho bodu a reálně může bojovat o třetí příčku, která znamená 3. předkolo Ligy mistrů. Jedinou trefu utkání zařídil Camara.

Domácí se radují. Na OL, který mohli porazit už na podzim nebýt tehdejší velehrubice gólmana Edela, měli ztrátu čtyř bodů. Teď jim ale na něj chybí jen minimum, v tabulce navíc předskočili i Rennes, které v sobotu doma překvapivě zaváhalo s Lorientem. Zato hosté mají nad čím přemýšlet.

V tomto kole si holt přečetli ten nejhorší možný scénář. Marseille zvítězila v Montpellieru, zatímco oni v Parku princů neuspěli. I když je do konce jarní části sezóny ještě nějaká ta doba, těžko se bude šestibodový rozdíl během sedmi kol dohánět. Pravděpodobně se tak můžeme těšit na nelítostný souboj o třetí příčku, o kterou má zájem Rennes, PSG i Lyon.

Pařížané vstoupili do utkání o něco aktivněji, Hoarau dvakrát vypálil, jednou ovšem byl jeho pokus zablokován a podruhé mu ho polapil gólman Lloris. Následně neskóroval z dobré pozice ani Sakho, Hoaraua zase zradila koncovka, když hlavou pouze přestřelil. Na druhé straně napřáhl z velké dálky Briand, ani teď se ale síť nevlnila.

Jallet pouze hlavičkoval jen vedle Llorisovy brány, Källströmovu střelu chytil brankář Coupet, bývalý dlouholetý hráč Lyonu, do přestávky ještě nebezpečně vypálil Jallet, jenže zamířil jen nad. Ve druhé půli se rozezvonilo prvně břevno, o falešný koncert se bohužel pro hosty postaral Gomis.

V 76. minutě nakonec skóroval sváteční střelec Zoumana Camara. Ještě před ním se o to pokoušel Nene, ovšem proti přesile lyonských zkrátka neměl šanci. Až domácí obránce nakonec zužitkoval přihrávku od Giulyho. Giuly ještě o dvě minuty později mohl navýšit náskok, nicméně tři body si PSG ve zbytku zápasu pohlídalo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
klvana

1:3 (Nenê, Källström, 2x Lisandro)

Reagovat
smazaný uživatel

ne lyon je bez titulu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele