16. kolo
05.12.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nice v závěru urvalo vítězství nad Marseille

Hodně mrzet bude hráče Marseille ztráta koncentrace v závěrečných minutách utkání s Nice. Obhájce titulu inkasoval až v nastaveném čase a jediná branka Emerse Faého znamená čtvrtou letošní porážku.

Olympique tak prohrál poprvé po čtyřech úspěšných ligových zápasech, v tabulce tak klesl o další pozici. Nyní mu patří čtvrtá příčka, na vedoucí Lille ztrácí dva body. Naproti tomu Nice porazilo svého neoblíbeného soupeře poprvé po třech letech, předchozích pět vzájemných duelů pokaždé ovládl známější celek. OGC tak neprohrálo dva zápasy za sebou jdoucí, v tabulce poskočilo na čtrnáctou pozici.

Jasně lepším týmem v prvním poločase byli hosté z Marseille, kteří si vytvořili dostatek příležitostí ke skórování. Benoit Cheyrou si v pokutovém území dovolil parádu a přelstil bránícího Juliena Sablého, jeho rána ale skončila mimo branku. Stejný hráč se dostal do zakončení i o pár okamžiků později, tentokrát mu na jeho volej nacentroval Kaboré. Ještě před brankářem Ospinou ale stihl zasáhnout obránce Civelli a ze šance tedy nakonec nic víc nebylo.

Překvapivý člen základní sestavy Leyti N'Diaye se poté prosadil do solidní příležitosti po rohovém kopu Lucha, nicméně tentokrát nebezpečí zamezil gólman Ospina, jenž jeho pokus pod břevno dokázal konečky prstů vyrazit nad. Proti talentovanému brankáři se nedokázal prosadit ani robustní útočník hostů Brandao, jenž pálil o minutu později.

Domácí mohli udeřit ke konci prvního poločasu. Eric Mouloungui, autor branky ze zápasu s Monakem, si vypracoval příležitost sám, když se prosmýkl na pravém křídle a nakonec mířil nebezpečným centrem skrze pokutové území. Žádný z jeho spoluhráčů ale na nebezpečný balon nedosáhl a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Úvod druhé půle se mírně protáhl - a to kvůli hozené láhvi směrem na hostujícího brankáře Mandandu. Toho možná tento okamžik mírně rozrušil, v 65. minutě byl totiž málem překonán. Danijel Ljuboja si dobře povšiml, že brankář francouzské reprezentace je daleko od branky a pokoušel se ho chytře přelobovat, jeho pokus ale skončil pouze těsně nad brankou.

Na druhé straně se povedenou ránou prezentoval Mathieu Valbuena. Na její zkrocení potřeboval Ospina hned dva pokusy. Bývalý útočník Nice, Loïc Rémy, prokličkoval přes několik bránících protihráčů, než konečně nahrál Valbuenovi. Ten si narazil s Kaborém a vypálil. Jeho rána ale byla zblokována. Dorážel ještě Brandao, ale s touto střelou si již Ospina dokázal poradit.

A domácí svému soupeři promrhané šance pěkně osladily. Minutu před nastaveným časem se totiž prosadil Emerse Faé, pro něhož to byla již třetí trefa v probíhající sezoně. Rychlý protiútok nastartoval Chaouki Ben Saada a Anthony Mounier, levačkou zakončoval právě záložník Pobřeží slonoviny - 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele