9. kolo
17.10.2010 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - AS Saint-Étienne 2:1

Každý konec znamená začátek něčeho nového. Zatímco sedmizápasová série neporazitelnosti Saint-Étienne je u konce, Nice konečně po třech nepříznivých výsledcích zvítězilo. Domácím zajisté také pomohlo vyloučení Gonzala Bergessia, jenž musel hřiště opustit již po 22 minutách hry.

Poté, co Rennes pouze remizovalo s Lens, měli fotbalisté Saint-Étienne jedinečnou možnost dostat se na samé čelo tabulky. Jejich skvělá jízda ale skončila v ten nejhorší moment, a proto zůstávají na dosavadním druhém místě. Naproti tomu si o jednu příčku polepšilo právě Nice, které ukončilo měsíční čekání na výhru. Brankami mu výhru zařídil Anthony Mounier a Chaoki Ben Saada. Jedinou branku hostů vstřelil kdo jiný než Dimitri Payet, jenž zamířil přesně z pokutového kopu.

Lépe ale utkání nastartovali hosté. V úvodní příležitosti se objevil Gonzalo Bergessio, nicméně nepotvrdil svou pověst kanonýra a minul. Saint-Étienne se ale branky dočkalo o několik málo minut později. Payeta v pokutovém území fauloval Nemanja Pejčinović a rozhodčí nařídil penaltu. Zodpovědnosti se ujal sám faulovaný - a nezklamal. Ospinu oklamal dobře umístěnou ranou do levého dolního rohu.

V solidní šanci se poté objevili také domácí. Po nepovedené zadovce se v úzkých ocitl brankář Jérémie Janot, s pomocí svých zkušeností si ale s drobným závarem poradil, a držel tak prozatím čisté konto. Obraz hry se výrazně proměnil po 22. minutě. Po nepěkném zákroku Bergessia na Erica Moulounguiho rozhodčí neváhal vytasit - možná trochu kontroverzní - červenou kartu.

Přesto měli nejlepší šanci prvního hosté. Payet hlavičkoval po centru Laurenta Batllese pouze do tyče. Velice rychlé odpovědi se dočkali fanoušci na Stade Municipal du Ray - pouhé dvě minuty po začátku druhé půle se prosadil Anthony Mounier. Ljuboja hezky oslovil právě Mouniera, který nádherným volejem rozvlnil síť - 1:1.

A brzy následovala branka třetí. Saint-Étienne svou hloupou chybou v obranné fázi dovolilo svému soupeři otočit vývoj zápasu. Albin Ebondo si neporadil s docela jednoduchým balonem a umožnil tak Chaoukimu Ben Saadovi skórovat. Odrazem mu ještě pomohl hostující Moustapha Bayal - 2:1.

I poslední příležitost utkání padla do klína domácím hráčům. Devět minut před koncem se v dobré příležitosti objevil Mounier, nicméně Janot si s jeho pokusem poradil.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele