29. kolo
02.04.2011 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille si hladce poradilo s Caen a je stále první

Sedmibodový náskok si vypracovalo Lille na čele tabulky díky jasné výhře 3:1 nad nováčkem z Caen. A to i přes neproměněnou penaltu z úvodu utkání, za domácí se totiž trefil Chedjou, Hazard a Sow. Za hosty již pouze snižoval El Arabi.

Lille tak v lize neprohrálo již čtyři utkání v řadě, sérii neporazitelnosti má ještě o jedno utkání delší. Před nedělním zápasem Marseille v Lens si tak na čele tabulky vypracovalo již sedmibodový náskok. Naproti tomu Caen nenavázalo na vítězství nad Arles a mimo svůj stadion nevyhrálo již tři zápasy v řadě. Kvůli této porážce tým klesl o jednu příčku níž, na pozici čtrnáctou, z níž má náskok na sestupové příčky pouhé tři body.

Domácí začali podle očekávání útočným koncertem. V samém úvodu se v dobré pozici nejdříve objevil Gervinho, který ale pálil z dobré pozice mimo. Svého kolegu posléze napodobil i Sow, jenž brankáře Thomase Bosmela donutil k solidnímu zákroku. Oba dva hráči se do dobrých příležitostí dostali i o pár okamžiků později. Gervinho ale hlavou branku znovu minul, lépe na tom se svou ránou nebyl ani Sow.

Veliká šance se před domácími naskytla v 25. minutě. Romain Inez v pokutovém území fauloval Gervinha a rozhodčí se nebál odpískat pokutový kop. K míči se postavil Yohan Cabaye, jenž ale svůj pokus nedokázal dobře umístit a balon se vrhl pouze přesně do náručí připraveného gólmana Bosmela.

Lille se ale nakonec dočkalo prvního, zaslouženého gólu. A byl u toho i tentokrát Yohan Cabaye, který svůj rohový kop zahrál tak perfektně, že se míč svinul přesně na hlavu Auréliena Chedjoua, jenž ho již pouze usměrnil do branky - 1:0.

Druhý gól málem přidal Moussa Sow. Elitní útočník domácího celku se pokoušel vyběhnuvšího brankáře Bosmela chytře přelobovat, jeho pokus se ale zastavil na tyčce. Na druhé straně z ojedinělého útoku zahrozil mladý Rajiv Van La Parra, s jeho pokusem si musel poradit až brankář Landreau.

Zhruba po hodině hry přišla druhá branka domácího výběru. Mathieu Debuchy zkoušel své štěstí ze solidní vzdálenosti, míč byl ale zblokován a dolétl pouze k volnému Edenu Hazardovi. Pro belgického talenta pak již nebyl žádný problém pohotově a přesně zakončit - 2:0.

Své branky se nakonec dočkal i Moussa Sow. Svou dvacátou ligovou branku vstřelil senegalský kanonýr po centru Gervinha - 3:0. Nejlepší střelec francouzské Ligue 1 skóroval již počtvrté v řadě.

Až pět minut před koncem se branky dočkali i hosté. Po centru Romaine Ineze se k voleji dostal Youssef El Arabi a svou tvrdou ranou se nemýlil ani on. Byla to pro něho patnáctá trefa v probíhající sezoně - 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele