25. kolo
27.02.2011 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lille se ve šlágru rozešlo s Lyonem smírně

Fotbalisté Lille se po remíze 1:1 s Lyonem dostali zpátky na vedoucí pozici, jsou však už jen o skóre lepší než druhé Rennes. OL je pátý, má ale pouze čtyřbodovou ztrátu na první místo. Dogy se ujaly vedení hned v osmé minutě zásluhou kanonýra Sowa, hosté nakonec vyrovnali o dvacet minut později díky povedené ráně Kälströma.

Lille vstoupilo do utkání nejlépe jak mohlo. Už v osmé minutě se totiž radovalo společně s diváky z úvodní trefy utkání a nemohl jí zařídit nikdo jiný než nejlepší střelec Ligue 1 Moussa Sow. Hazardův centr sklepl Rami do vápna pro senegalského útočníka, který si připsal svou sedmnáctou ligovou trefu.

Hosté však nenechali průběžný výsledek jen tak a ve 26. minutě se dočkali vyrovnání. Blízko byl předtím i Briand, avšak až parádní dělovka švédského záložníka Kälströma z pětadvaceti metrů, jenž se pořádně opřel do svého voleje, nechala rozvlnit síť. domácí brankář Landreau si sáhl na míč, jenže tak prudkou ránu zkrátka nemohl zastavit.

V prvním poločase měl ještě gól na kopačce, tedy spíš na hlavě lyonský kouzelník Míchel Bastos, jehož centrem našel Briand, jenže mezi tři tyče nezamířil. Druhý poločas nejprve spíše uspával, až v 60. minutě trochu zahřála diváky střela hostujícího Gourcuffa z přímého kopu, která však byla tečovaná a Landreau si s ní navíc v pohodě poradil.

V 68. minutě se snažil překonat lyonského muže v rukavicích Llorise bek Rami. Jeho první střela z přímého kopu narazila o zeď, míč se však odrazil znovu k němu, takže letěl na bránu další pokus. A tady už musel Lloris zasahovat a vyrážet do zámezí. Na druhé straně se vytáhl také Landreau, který zabránil ve vyložené pozici Toulalanovi.

Konečky prstů fantasticky vytěsnil jeho střelu z vápna do bezpečných vod. Deset minut před koncem bývalý gólman PSG polapil i šance Brianda a Gourcuffa, poslední možnost, jak změnit skóre utkání, měl domácí De Melo, avšak jeho hlavička po pasu od Obraniaka pouze přeletěla břevno.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

3:3

Reagovat
klvana

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele