33. kolo
30.04.2011 19:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Rozehnal poprvé skóroval, jeho Lille opět vede

Lille je po suverénní výhře 5:0 nad posledním a již sestupujícím celkem tabulky Arles-Avignonem zpátky v čele tabulky Ligue 1. Brankou se na zisku třech bodů podílel i Čech David Rozehnal. Dogy mají na prvním místě náskok dvou bodů před Marseille, ta má ovšem v neděli zápas s Auxerre k dobru.

Do hry se David Rozehnal dostal vlastně náhodou. Ve 22. minutě totiž musel odejít ze hřiště Aurelien Chedjou a kouč Rudi Garcia nechal obléknout do sportovního právě českého obránce. To už jinak Lille vedlo 1:0 díky Gervinhovi. Debuchy pěkně ukradl soupeři míč, dodal africkému útočníkovi a ten v pohodě překonal gólmana Mervilleho.

Ještě před obrátkou se Dogám podařilo náskok navýšit. Hazard byl strůjcem celé gólové akce, Gervniho už jenom přebral po Belgičanovi přihrávku, obešel i Mervilleho a pohodlně zakončoval. Na 3:0 dávali domácí z penalty, hraní rukou ve vápně od Sora potrestal přesnou střelou z bílého puntíku Debuchy.

Po hodině hry navíc hráli hosté bez pomoci svého trenéra. Faruk Hadžibegič zkrátka nezkrotil svoje emoce a rozhodčí ho poslali koučovat zápas z tribuny. Lille se ještě nakonec v závěrečné pětiminutovce podařilo skórovat ještě dvakrát. V 84. minutě se k přímému kopu postavil Cabaye a zakroutil balón přesně do sítě.

A minutu před koncem si na své konto připsal svou první branku v dresu Lille i David Rozehnal. Ten se hezky vyhnul ofsajdové pasti a Merville se potom musel už jen zase dívat na smutný a popáté opakovaný záběr, kterak se míč k radosti domácích příznivců překrucuje přes brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
djwenca

Rozehnal

Reagovat
smazaný uživatel

Lille!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele