29. kolo
02.04.2011 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Sochaux - Stade Brestois 2:1

Zajímavému utkání ve středu tabulky nechybělo nic. Oba celky měly před vzájemným soubojem shodný počet pětatřiceti bodů a byli vzdáleni od sestupových vod pouze na šest korálků. Proto je v tuto chvíli cenný každý bod, nakonec ale výhru vybojoval domácí celek. Sudí odpískal v utkání dvě penalty po jedné na každé straně a vše směřovalo ke spravedlivé a očekávané remíze. Ovšem v nastaveném čase zasadilo Sochaux rozhodující úder.

Soxhaux se tak posunulo na desátou pozici v Ligue 1, určitě má alespoň na chvíli klid a nemusí řešit problémy se záchranou. Brest naopak klesl na třináctou příčku a je nebezpečně blízko, musí na smolný duel rychle zapomenout a sbírat body v jiných duelech. Hosté se dostali do nepříjemné situace už v 7. minutě. Po faulu Ahmeda Kantarido na pozdějšího hrdinu zápasu Browna Ideyeho odpískal sudí pokutový kop.

K němu se sebevědomě postavil Ryad Boudebouz a nedal gólmanovi Steevemu Elanaovi žádnou šanci - 1:0. Hned na to mohli domácí zvýšit stav, po přihrávce Edouarda Butina ale pálil Ideye z deseti metrů těsně vedle. Brest se poprvé ozval po centru Nolana Rouxe, kdy z voleje pálil Benoit Lesoimier, ale těsně vedle. Hosté ke konci půle přitlačili na pilu a byli nebezpečnějším týmem, po pasu Bruna Grougiho hlavičkoval mimo Brou Apanga.

Nicméně hosté se dočkali vyrovnávací trefy po hodině hry. V pokutovém území zahrál neobratně rukou David Sauget a rozhodčí byl nekompromisní - penalta. K té se odvážil postavit Bruno Grougi a nekompromisně zavěsil - 1:1. S postupem času šancí ubývalo a vše nasvědčovalo, že se oba celky rozejdou smírně. Závěrečná pětiminutovka ale patřila domácím. Nejprve to zkusil Boudebouz, jeho volej ale skončil o kousek vedle levé tyče.

Následně Elana fantasticky vyškrábl přímý volný kop Marvina Martina, na pokus Ideyeho už však nedosáhl. Domácí forvard totiž využil krásného úniku Nicolase Maurice-Belaye na křídle a z voleje se přesně opřel do balónu, Elana pouze zaplachtil vzduchem - 2:1. V příštím kole bude chtít Sochaux navázat na úspěch v Lorientu, Brest se pokus složit doma reparát proti silnému Rennes, kde se mu vskutku příliš nevěří.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele