2. kolo
14.08.2010 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Nice překvapivě urvalo všechny body v Lorientu

Lorient nenavázal na solidní výkon proti Auxerre a doma proti Nice nezískal ani bod. Pro OGC znamenají tři body jistě veliký úspěch, střelcem vítězného gólu byl - kdo jiný než Loïc Rémy.

Nice tak po bezbrankové remíze s Valenciennes předvedlo další pěkný výkon, který nyní podpořilo také kladným výsledkem. Se čtyřmi body se může vychloubat na třetí pozici. Naopak Lorient svůj výkon nezopakoval a po remíze 2:2 s Auxerre odchází tentokrát s prázdnou. Po dvou kolech mu patří patnáctá příčka.

Domácím nepomohlo ani nově namontované umělé hřiště.

Přesto se prosadili jako první. Po rohovém kopu míč doplachtil až k Yannu Jouffrenovi, jenž se ocitl zhruba dvacet metrů před brankou. Neváhal, vypálil a běžel se radovat se spoluhráči. Jeho přízemní střela totiž hosty dokonale překvapila - 1:0.

Vedení domácích ale netrvalo snad ani minutu. Hosté odpověděli rovněž z rohového kopu. Anthony Mounier nacentroval, našel Ismaela Gaceho a bylo vyrovnáno. Hlavička mladého obránce skončila v síti - 1:1.

Lorient byl až do konce poločasu jasně lepším týmem, svou převahu ale gólově vyjádřit nedokázal. Sigamary Diarra jenom o kousek ze třiceti metrů netrefil branku, Kevin Gameiro zase po svém lobu brankáře Ospiny nedokázal míč doklepnout do branky.

Po změně stran se málem podruhé prosadil Gace, tentokrát by za to ale příliš rád nebyl. Málem si totiž dal vlastní branku. Přímý kop Arnolda Mvuemby se po jeho teči zastavil pouze na břevnu. Alaixys Romao poté svou střelou ze zhruba dvanácti metrů pořádně prověřil připraveného Ospinu. Lorient svého soupeře dál tlačil.

První vážnější šance druhého poločasu spadla do klína Gameirovi, jehož vyslal do samostatného úniku Jouffre. Nicméně kanonýr z minulé sezony nemířil přesně, jeho střela mířila vysoko nad. Svého vrstevníka následně poučil coby zakončení Loic Rémy, jenž vstřelil vítěznou branku svého týmu.

Nemanja Pejcinovic se postavil ke standardní situaci z levé strany, na vzdálenější tyči hlavičkoval Eric Mouloungui. Míč se znovu vydal na levou stranu, přes celé pokutové území - doplachtil až k Rémymu a ten s chladnou hlavou doklepl míč do sítě - 1:2.

Nice nakonec mohlo přidat i třetí gól. Pokud Emerse Faeho z dvaceti metrů ale skončil mimo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele