11. kolo
30.10.2010 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lorient nedovolil Arles zhola nic. Zvítězil 2:0

Zmrtvýchvstání Arles se nekoná. Přestože to po dvou nadějných výsledcích možná vypadalo s nováčkem Ligue 1 o trochu růžověji, dnešní výsledek na hřišti Lorientu mu znovu na nějaký čas zlomil vaz. O popravu avignonského výběru se v druhé půli postaralo duo Gameiro-Kitambala.

Přitom bretaňský klub šel do utkání s poměrně strašidelnou formou v zádech. Po deseti odehraných kolech mu patřila až šestnáctá příčka, poslední dvě utkání navíc nedokázal dovést do vítězné, ba ani remízového konce. Znamenalo to tak dokonce vypadnutí z francouzského Coupe de la Ligue, kde ho v osmifinále vyřadilo Monako. Po dnešním vítězstvím se před ním pouze o kousek zavřely dveře do první poloviny tabulky, z jedenáctého místa ztrácí čtyři body na evropské poháry a další tři na samé čelo.

To v Arles možná již po jedenácti kolech počítají se sestupem. Celek, jenž byl před sezonou jasně pasován na největšího outsidera Ligue 1, se těmto prognózám zatím nestaví v odpor a po jedenácti kolech má stále pouze dva body. Na nesestupové pásmo již ztrácí devět bodů.

Strach z dnešního utkání měl možná i prezident domácích Loic Fery, který své zaměstnance vyzval k "mimořádnému pokusu". A po první půli mohl být spokoje, přestože se jeho tým ani jednou neprosadil, předvedenou hrou musel potěšit nejen své příznivce. Po dobré práci Alaixyse Romaa se v 18. minutě ke střele odhodlal Gameiro, nicméně pálil mimo branku. O dalších osmnáct minut později se v další příležitosti opět ocitl Gameiro - jeho přímý volný kop tentokrát zlikvidoval brankář Cyrille Merville.

Poslední příležitost první půle měl opět - kdo jiný - než všudypřítomný Gameiro. Zcela osamocený forvard nebezpečně pálil, nicméně Merville jeho střelu vyboxoval a držel tak čest svého týmu o něco déle.

Domácí ještě zrychlili své obrátky ve druhém poločase, což vyústilo ve dvousetprocentní příležitost Gameira v 52. minutě. Diarra svého spoluhráče vyslal do osamoceného úniku, třiadvacetiletý střelec již obešel ležícího gólmana Mervilla a stála před ním již pouze nebezpečně se tyčící prázdná branka. Domácí příznivci již slavili úvodní branku, domácí "hrdina" se ale své příležitosti zalekl a branku netrefil.

Gameiro si ale svou pověst kanonýra vylepšil o dvě minuty později, a udobřil si tak lamentující a stále nevěřící fanoušky. Poté, co Merville zasáhl proti střele Romaa se objevil nejblíže míči a z bezprostřední blízkosti svého soka v brance propálil - 1:0.

O dvaadvacet minut později již bylo rozhodnuto definitivně. Gameiro, jenž byl snad u všeho důležitého v dnešním utkání, svým centrem z levé strany našel přesně hlavu Lynela Kitambaly, který tak přidal již svou letošní třetí ligovou branku - 2:0.

Utkání nakonec mohlo skončit debaklem. Osm minut před koncem zápasu se do míče opřel Diarra a Merville musel ukázat svůj nezpochybnitelný um. První a poslední příležitost hostů v tomto utkání přišla až v nastaveném čase. Kaba Diawara vyslal Benjamina Psaumeho do samostatného úniku, ten svým zakončením ale jasně demostroval nemohoucnost Arles v letošní sezoně a nechal vyniknout gólmana Audarda. Ten tak svým jediným zákrokem (ano, Arles mělo jedinou střelu na branku) udržel čisté konto.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele