35. kolo
10.05.2011 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Lille OSC 1:2

Velice důležitý krok k cestě za titulem udělali fotbalisté Lille. Od páté minuty prohrávali, poté dlouhou dobu hráli se St. Etienne nerozhodně. Dvacet minut před koncem zápasu však ukázali svoji vnitřní sílu a Mavuba přidal vítěznou branku.

Na tahu teď je Marseille, která zítra hraje s Brestem a pokud nezvítězí, tak o letošním králi Francie bude čím dál více jasno.

Celý zápas se hrál ve velmi ostrém tempu, diváci se ještě ani pořádně neusadili na sedačkách a už se měnilo skóre. V páté minutě totiž domácí podnikli útok do rozhozené obrany Lille a ke střele se dostal Batlles. Jeho pokus sice gólman hostů Landreau vyrazil, avšak na dorážku Riviéreho byl krátký - 1:0.

Vedení domácího celku však netrvalo dlouho, po čtvrthodině zápasu bylo vyrovnáno. Béria našel přesným centrem De Mela a ten vrátil hostující tým do hry. O minutu později mohl vedení na stranu St. Etienne přihrát Riviére, ale vylámal si zuby na strážci svatyně Lille. Do konce poločasu mohli diváci vidět několik šancí na obou stranách, tu největší si vytvořili hosté. Hlavička De Mela ale mířila do míst, kde stál domácí brankář Janot. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Úvod druhé půle patřil Lille, pozornost domácího gólmana Janota vyzkoušel Cabaye. Zlomový moment přišel v 68. minutě, kdy se povedenou střelou do horního rohu domácí branky prosadil Mavuba - 1:2. Na tento gól mohl znovu odpovědět aktivní Riviére, ale z pár metrů netrefil branku.

Závěr zápasu si hosté už pohlídali a spíše než o udržení těsného náskoku se snažili přidat ještě další přesný zásah. To se jim však nepovedlo a zápas tak skončil vítězstvím Lille.

Autor: Tomáš Lavický / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele