11. kolo
30.10.2010 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Auxerre si před zápasem s Ajaxem zvedlo sebevědomí, porazilo 2:0 Nice

Auxerre potvrdilo svou zlepšující se formu a poslalo ligového konkurenta z Nice těsně nad pásmo sestupových vod. Domácím důležitou výhru před utkáním Ligy mistrů s Ajaxem zajistili Valter Birsa s Benoitem Pedrettim.

Modří tak vyhráli již třetí utkání v řadě, dokonce si připsali své vůbec první domácí vítězství. Díky tomu podělili svou bývalou pozici dvěma a rázem se ocitli v horní polovině tabulky - na deváté příčce. Na pohárové pozice nyní ztrácí čtyři body, na čelo tabulky ještě o tři více. Naopak Nice prohrálo již podruhé v řadě a v tabulce francouzské nejvyšší soutěže kleslo již na sedmnácté místo - pouhé tři body nad sestupující Lens.

V základní sestavě hostů se podle očekávání objevil tuniský útočník Chaouki Ben Saada, který na sebe upozornil rozhodující brankou v říjnovém zápase proti Saint-Étienne. A šestadvacetiletý útočník nebyl v úvodu utkání daleko od rozšíření své nepočetné gólové sbírky - v šesté minutě využil spící obrany soupeře a z hranice šestnáctky vypáli. Brankář Olivier Sorin musel natáhnout všechny své svaly, aby míč nakonec vyboxoval z dosahu vábící sítě.

Na druhé straně odpovídal slovinský útočník Valter Birsa, jenž donutil Davida Ospinu k zákroku svou ranou z osmnácti metrů. A francouzský gólman se musel mít na stráži i o pár minut později - jako proměněný totiž letos vypadá keňský střelec Dennis Oliech. Ten po individuální akci nakonec doběhl až do solidní palebné pozice, se střelou neváhal. Ovšem Ospina patří k francouzské brankářské špičce, což potvrdil i tímto zákrokem proti Oliechově střele.

Na začátku a na konci další šance hostů se objevil znovu aktivní Ben Saada. Ten v 37. minutě oslovil na kraji hřiště Danijela Ljuboju a následný Srbův centr poslal z voleje pouze pár centimetrů mimo. Jak se proměňuje centr jako by se svého soupeře pokoušel naučit Valter Birsa. Ten si totiž nekontrolovatelně naběhl na skvělý centr Quercii z pravé strany a hlavičkou zblízka prostřelil Ospinu - 1:0.

Druhý poločas začal o něco pozvolněji než ten první, úvodní příležitost si ale i tentokrát vypracovali hosté. Krátce před odbitím hodiny hry se do nebezpečného zakončení prodral gabunský záložník Mouloungui, nicméně minul. Na hřišti se poté objevil také Frederic Sammaritano, střelec dvou branek v posledním pohárovém utkání s Bastií. Ani ten ale neměl v zakončení potřebné štěstí - jeho střelu z levé strany zlikvidoval Ospina.

Domácí příznivci ale nakonec na druhou, pojišťovací branku nemuseli čekat nikterak dlouho. Již v 77. minutě se totiž již ze svého pátého letošního gólu radoval záložník Benoit Pedretti, jenž si naběhl na Chafniho centr z pravé strany a - z podobné blízkosti jako předtím Birsa - prostřelil Ospinu - 2:0.

O čtyři minuty později se ještě o zvrat pokoušel Mickael Poté, nicméně jeho hlavička byla na poslední chvíli uklizena z brankové čáry. Poslední slovo ale nakonec mohli mít domácí - Sammaritanův centr se odrazil přímo k Oliechovi, ten ale jako by dnes obul špatné kopačky a napálil pouze soupeřova gólmana.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele