18. kolo
19.12.2009 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Valenciennes neproměnilo své šance a remizovalo 0:0 s Lens

Valenciennes nevyužilo ani jednu ze svých dobrých šancí a není se tak čemu divit, že stále zůstává na sedmém místě. Postup do evropských pohárů se přesto přiblížil, nyní činí jediný bod.

Pro oba týmy to znamená již druhou remízu v řadě. Pro Valenciennes dokonce druhou bezbrankovou - v minulém kole totiž z Valenciennes odjíždělo poměrně spokojené i Auxerre. Tým ale nevyhrál již třikrát v řadě a bude muset znovu zabrat. Naopak Lens remízy proti takovým soupeřům vcelku sluší a začíná se z něho rodit poměrně slušivý klub - neprohrál již třikrát v řadě a na svém kontě má solidních třiadvacet bodů.

Na zmrzlém trávníku jako by ze začátku zmrzli i samotní hráči. Chyběl jim pohyb a drkotavě pobíhali z jedné strany na druhou bez většího účelu. První šance tak přišla až po dlouhých a úmorných devatenácti minutách. Domácí fanoušky alespoň částečně rozehřál svou střelou Grégory Pujol. Jeho hlavičku po centru Tiéneho ale skvěle vytěsnil brankář Vedran Runje.

Hosté nenechali umrznout své fanoušky a také jim připravili jednu pohlednou akci. Demont našel přesným pasem Roudeta, tentokrát to ale tak nebezpečné nebylo a brankáři Assembemu stačil pouze průměrný zákrok. Ještě v první půlhodině měli domácí další dva nebezpečné útoky.

Nejdříve Johan Audel přiťukl aktivnímu Pujolovi, jeho volej ale znovu kryl poměrně jistý Runje. Poté se francouzský kanonýr rozhodl pro individuální akci - prošel až do středu pokutového území, ale z poměrně veliké blízkosti nepochopitelně minul branku.

Nápor VA pokračoval i po změně stran. Ducourtioux se již chystal vyslat Pujola do samostatného úniku, na poslední chvilku ale stihl zareagovat Runje, jenž svému soupeři ukradl míč z kopaček. Brankář hostů to ale neměl jednoduché - o pár minut později byl ve vzduchu opět. Tentokrát vyškrábl hlavičku Audela nad branku.

Stejný útočník byl u slova i v 63. minutě. To si naskočil na Materův centr, sklepl si míč na prsa, ale přesně tentokrát nemířil. Na další šanci si zmrzlí diváci museli počkat až do 81. minuty. Ani tentokrát to ale neznamenalo branku. Neúspěšným střelcem byl tentokrát Gael Danic. Tři minuty před koncem to ale vypadalo již tak nadějně. Cohade přiťukl lépe postavenému Fahidu Ben Khalfallahovi, ten překonal (!) brankáře Runjeho... ale na brankové čáře ho zastoupil vracející se obránce Demont. Lens tak bezbrankovou remízu udrželo, ač s odřenými a zmrzlými kopačkami.

Autor: Anna-Marie Kroupová / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele