31. kolo
03.04.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Lille OSC 1:0

Venku se prostě Dogám z Lille nedaří. Co naplat, že minulý týden smetli doma čtyřmi brankami konkurenta v boji o titul Montpellier. Severofrancouzské derby na půdě Valeneiennes nezvládli a po jediné trefě domácího Samassy ztratili další korálek. Venku naposledy Lille vyhrálo 21. února.

Protože Lyon dokázal venku porazit Rennes, ztrácejí hosté na první příčku aktuálně tři body. A pokud v sobotu večer bodově naplno uspěje i Montpellier, deficit se prohloubí na hrůzných pět. O to horší je tahle porážka, poněvadž se přihodila proti Valenciennes. Velkému rivalovi, od kterého Lille na mapě dělí jen pár desítek kilometrů.

Ostatně jako každé derby i tady se hrálo ve vysokém tempu. O malinko lepší se možná jevili domácí, kteří svého soupeře obléhali kolem vápna a i déle drželi míč na svých kopačkách, nicméně na stoprocentní tutovky vyhrálo v první půli určitě LOSC.

V největší se ocitl ve 21. minutě Cabaye. Pěkně si naskočil na centr z přímého kopu od Chedjoua, ale napálil jen břevno. Cabaye nadělil domácímu brankáři Penneteauovi starosti ještě ve 43. minutě, tečovanou a nepříjemně padající ránu na poslední chvíli vyrazily mimo nebezpečí až gólmanovy rukavice. Posledním střelcem na bránu byl v první půli hostující Frau, opět však skvěle zakročil Penneteau.

Až devět minut po pauze VA dokázalo hostům pořádně zatopit. Kadir hezky uvolnil Ramiho, jenže ten nakonec střílel mimo. Po hodině hry se musel znovu protáhnout Penneteau, ovšem ani z přímého kopu na něj Cabaye prostě nevyzrál. Když už se zdálo, že se oba týmy rozejdou smírně, udeřili z ničeho nic domácí.

Ducourtioux hezky kombinoval s Materem na levé straně, následoval centr do vápna na Samassu, jenž rozhodl o těsné výhře Valenciennes. Po třech prohrách v řadě se díky němu svěřenci kouče Philippeho Montaniera radovali ze tří bodů.

Pro malijského útočníka, půjčeného VA na hostování z Marseille, to byl sedmý ligový gól sezóny. Samassa přitom kvůli zranění dlouho nehrál, na trávník se vrátil po více jak tříměsíční pauze. Naposledy se v soutěžním klání objevil 15. prosince doma proti Auxerre.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele