33. kolo
17.04.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Le Mans drží naději na udržení. Porazilo Valenciennes

Naděje Le Mans stále žije. Druhá výhra v řadě znamená, že odstup od nesestupujícího Saint-Etienne se smrskl na pouhých sedm bodů. Přestože hosté dohrávali o deseti, dokázali v poslední minutě zápas jedinou brankou rozhodnout. Střelcem jediného gólu se stal obránce Sébastien Corchia.

Le Mans tak neprohrálo již tři utkání v řadě. Po remíze s Montpellierem a výhře nad Bordeaux přišel další překvapivý výsledek - vítězství 1:0 na půdě Valenciennes. MUC tak stáhl ztrátu na sedmnácté Saint-Etienne na pouhých sedm bodů, ASSE má ale výhodu zítřejšího zápasu s Paris SG k dobru. Naopak Valenciennes prohrálo podruhé v řadě, z posledních šesti utkání bodovalo jedinkrát - to když porazilo 1:0 Lille. VA přesto nadále zůstává na jedenáctém místě.

Hosté se mohli velice záhy ujmout vedení. Modibo Maiga po přímém kopu Corchii mířil hlavičkou pouze těsně mimo. Z další standardní situace zahrozil také Anthony Le Tallec. Ten zpoza pokutového území střílel přímo na branku, brankář Nicolas Penneteau si ale s jeho pokusem poradil.

Ještě lepší zákrok předvedl Penneteau pár sekund po začátku druhé půle. Nějakým, téměř až nadpřirozeným způsobem, se mu podařilo z prakticky nulové vzdálenosti vykrýt střelu Mathieua Dosseviho.

Gólman domácích byl konečně překonán po hodině hry. Maiga svou hlavičku načasoval přesně, razance byla optimální. V přesnosti ale chyběly centimetry - míč se pouze odrazil od tyče. Le Mans nakonec málem za svou přehnanou snahu zaplatilo inkasovaným gólem. Vše ale z jejich pohledu výborným zákrokem zachránil gólman Didier Ovono. Nejdříve si dokázal poradit s pokusem Gaela Danice, následně i s dorážkou Gregoryho Pujola. S tou mu na brankové čáře pomohl i obránce Corchia.

A zatímco Le Mans získalo na svých venkovních výletech zatím pouze čtyři body a vypadalo to tak na další ztrátu, šli hosté do deseti. Za protesty byl po druhé žluté kartě zbytečně vyloučen Loriot. Ale ve druhé minutě nastaveného času se MUC dočkal. Corchia svým příkladným přímým kopem obstřelil zeď, míč se od spojnice odrazil do tyče a od té za brankovou čáru. Le Mans zvítězilo 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele