35. kolo
02.05.2010 17:00 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Skvělý obrat Boulogne vykřesal přežití

Předposlední Boulogne ještě není druhým jasným sestupujícím v pořadí. Bojovat, bojovat, bojovat. Tohle heslo si zřejmě vštěpilo v zápase s Nice na sto procent do hlavy a nakonec doslova a dopísmene urvalo bod za divokou remízu 3:3. Že prohráváte 0:3 v 81. minutě? Ale co. I tenhle stav se dá otočit. A domácí fotbalisté to jenom potvrdili.

Největší hrozbou pro Boulogne neznamenal nikdo jiný než nejlepší střelec hostí Loïc Rémy. Domácího brankáře Bédénika pozlobil již v 16. minutě, ale gólově se proti němu prosadil o stejně dlouhou dobu později, když hlavou zužitkoval Mounierův centr.

Mounier vyslal nebezpečný pas o pět minut později, Bédénik ho tentokráte vytěsnil mimo, ještě však stačil dorážet Hellebuyck, jehož rána nakonec skončila nad brankou. Na druhé straně se gólman Ospina musel ohánět snad proti jediné vážnější střele domácích z 39. minuty, kapitána Thila ale v pohodě vychytal.

Pytel s góly se zkrátka roztrhl až ve druhém, hodně zajímavém dějství. A lépe ho zachytilo Nice, které během krátké chvíle vstřelilo hned dva. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Rémy, který si hezky naběhl na dlouhý míč a pohodlně zakončil. Ač má na kontě již patnáct branek v sezóně, bylo to vůbec poprvé v sezóně, kdy dokázal dvakrát za devadesát minut rozvlnit síť.

V 61. minutě se trefil Hellebuyck, jenž vstřelil podobnou branku jako jeho kolega Remy. Tady se zdálo, že už není co řešit. Vedení 3:0 vypadalo deset minut před koncem tak jednoznačně, že by si málo někdo vsadil na nějaký zvrat. Jenže USBCO nic nevzdalo. A začalo soupeře v posledních chvílích pořádně zlobit.

První varování vyslal v 81. minutě Blayac, který potrestal hostující laxnost přesnou přízemní ránou za záda Ospiny. V 88. minutě Boulogne snížilo na rozdíl jedné branky, hlavou se po rohovém kopu prosadil Kapo. Senzační obrat dokonal v nastaveném čase Cuvillier, který parádní volejí rozvášnil domácí stadion.

Kéž by takhle svěřenci kouče Laurenta Guyota začali bojovat dříve. Možná že záchrana by nebyla takovou utopickou záležitostí, jakou je tomu nyní. Nice zůstává na patnáctém místě, kouč Éric Roy však bude mít zajisté ne tichý proslov ke svému týmu, který v závěrečných minutách utkání zpackal, co se dalo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele