2. kolo
16.08.2009 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

US Boulogne - Grenoble Foot 38 2:1

Nováček ligy Boulogne si ve svém historicky prvním domácím utkání v Ligue 1 proti alpskému Grenoblu Foot 38 připsal premiérové vítězství 2:1. Malý, zato zcela zaplněný boulogneský stadion mohl především jásat díky Grégorymu Thilovi, jenž se postaral o dvě branky domácích. Ačkoli Grenoble hned po přestávce díky Ljubojovi snížil, na body nakonec nedosáhl.

Boulogne měl první šanci utkání v sedmé minutě, když Senegalec Zargo Touré hlavičkoval z malého vápna těsně vedle. Hrdina utkání Thil ohrozil poprvé branku Grenoblu těsně poté, ale sám proti gólmanovi Vivianimu nakonec neuspěl. Ve 22. minutě měl domácí kapitán obdobnou pozici, ale znovu proti grenobelskému brankáři neuspěl.

O jedenáct minut později se už ale Thil z gólu radoval. Cuvillier nacentroval přesně na jeho pravačku a ten se nádherně trefil ke vzdálenější tyči. A o čtyři minuty později Boulogne zvýšil své vedení. Marcqův dalekonosný pokus se odrazil k Ducatelovi, jenž předal míč Thilovi, zbavil se svého strážce Paillota a přesně zamířil mezi tři tyče.

Čtyřicet vteřin po přestávce bylo ovšem po dvoubrankovém náskoku. Balkánskou spolupráci Tadič - Ljuboja, jenž se po minulém skvělém výkonu proti Marseille objevil v základní sestavě, už nezastavil ani brankář Valverde. Grenoble začal stále více a více tlačit, přesto to mohl být Boulogne, kdo zvýší své vedení. Touré po rohovém kopu Ramareho hodně dobře hlavičkoval, nakonec ho však vychytal Viviani.

Grenoblu se podařilo vsítit branku. Jenže jen co se mužstvo začalo radovat, rychle upadlo do velké frustrace. Dieuze měl před sebou jen gólmana Valverdeho a ve skórování dokonce nechyboval, jenže v radování ho nakonec zastavil praporek asistenta, jenž střídajícího záložníka zastavil kvůli ofsajdu.

Autor: Patrik Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele