6. kolo
19.09.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Boulogne na Bordeaux nestačilo a prohrálo 0:2

Bordeaux si bez větších problémů poradilo na hřišti nováčka z Boulogne a nadále tak kraluje Ligue 1. Musí ale počkat na zítřejší dohrávku Lyonu, který by ho v případě dobrého výsledku mohl předskočit.

Girondins navázali na dobrý výkon z Ligy mistrů, ve které i díky gólu Jaroslava Plašila dokázali remizovat s rozjetým Juventusem 1:1. V nejvyšší francouzské lize tak stále čekají na svého prvního přemožitele, první a jediná ztráta bodů doposud přišla ve čtvrtém kole. Dva body za remízu utekly v zápase s Marseille. Naopak Boulogne nevyhrálo poslední tři zápasy a po nadějném úvodu soutěže se začíná propadat tabulkou. Nyní je s osmi body na deváté příčce.

Celé utkání bylo v režii hostujícího týmu. Vítězná branka pak přišla zhruba po půl hodině hry. Druhý gól v soutěži zaznamenal Yoan Gouffran. Po hodině hry přišel pojišťovací gól, statistiky si tentokrát ale nevylepšil ani jeden z hráčů hostů. Vlastní gól totiž zaznamenal obránce Yoann Lachor.

Ač ve značně obměněné sestavě se Girondins dostali k úvodnímu slovu. David Bellion se poprvé objevil v základní sestavě a hned byl na hřišti cítit. Jeho nebezpečná rána z úvodu zápasu značně vylekala domácí příznivce. Bývalý hráč Manchesteru United poté pálil přesněji, jeho pokus ale kryl Mathieu Valverde; stejně jako následný dalekonosný pokus Yoanna Gourcuffa. Bellion byl hlavně v začátcích zápasu velice aktivní. Jeho slalom téměř přes celou polovinu Boulogne málem skončil gólem, nakonec mu ale míč těsně před chystanou střelou ukopl jeden z obránců.

První gól zápasu ale přišel až po půl hodině hry. A měl na něm podíl právě aktivní Bellion. Jeho rohový kop totiž dopadl přesně na hlavu Yoana Gouffrana, který s hlavičkou neměl problém - 0:1. Poté se ve své první šanci objevil i Cavenaghi, oproti minulé sezoně mu ale zatím chybí přesnost. Jeho rána šla vysoko nad. To jeho útočný parťák Bellion skvělými střelami a přihrávky jenom hýřil. Jeden skvělý pas si rezervoval pro Fernanda, ten ale z téměř ideální pozice napálil pouze břevno branky hostů.

Domácí za celý první poločas nepředvedli zhola nic a ani v druhém poločase toho nebylo více. Také Bordeaux jako by přestalo hrát. Těsně po změně stran se ale v šanci objevil opět Cavenaghi, ani tentokrát ale nebyl jeho pokus příliš nebezpečný. V klidu ho kryl Valverde. Po hodině hry to ale přišlo. Boulogne v první šanci zápasu! Náhradní brankář Ulrich Ramé se dosud v bráně Bordeaux nudil, nyní ale ukázal, proč v modrém (nebo spíše jinak barveném brankářském) dresu působí již tak dlouho. Přesnou střelu Nicolase Raubela ale konečky prstů vyrazil nad břevno.

Claude Puel nebyl s výkonem svého týmu ve druhé půli spokojený, a tak se rozhodl hned pro dvojité střídání. Na hřiště přišel Gourcuff a český záložník Plašil. Odešel Jussie s Bellionem. Nakonec to ale nebyl nikdo z těchto hráčů, který by se mohl radovat z gólu. O druhou branku se postaral Lachor, obránce Boulogne. Ten si do vlastní brány sklepl centr Gourcuffa ze standardní situace. Domácí ale překvapivě zbraně nesložili. Ke druhému střeleckému pokusu se odhodlal Fabrice Robert, ani on ale proti Ramému nebyl úspěšný. Stejného hráče musel již v pokutovém území zastavit Henrique, jeho tým dopřával Boulogne vcelku jednoduchých posledních 20 minut. Ke konci zápasu ale ještě předvedl efektní lob Cavenaghi, s jeho technickou střelou si ale poradil Valverde.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele