18. kolo
13.01.2010 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Boulogne se unudilo se Sochaux k bezbrankové plichtě

Oba týmy jako by ještě běhaly po umělých trávnících v tréninkových hřištích. Asi tak to dnes vypadalo na Stade de la Libération v Boulogne, kam zavítalo Sochaux. Po nudném průběhu obou půlí, žádné brance a minimem příležitostí se diváci na jarní sezonu příliš těšit nemohou. Stejně jako čeští fanoušci Václava Svěrkoše - ten začal na lavičce, v poslední půlhodině navíc nic nevymyslel.

Pro oba celky se ale jedná o poměrně důležitý a zajímavý bodový zisk. USB sice nadále zůstává předposlední, na sedmnácté Le Mans ale ztrácí pouze dva body. Sochaux se navíc díky bodíku posunulo hned o dvě příčky vpřed. Z třinácté pozice mají na sestupové pozice náskok již solidních deseti bodů.

Zápas začal v celku vysokém tempu, to se ale neprobojovalo dál než na střed hřiště. Více ze hry ale přeci jen měli asi hosté. O branku se jako první pokoušel Stephane Dalmat, jeho střela ze čtvrté minuty ale Bédénikovi problém nenadělala. Další střelecký pokus si připsal Marvin Martin. Tentokrát se ale míč vznesl vysoko nad branku.

Jako první za domácí se připomněl obránce Nicolas Rabuel. Zpoza pokutového území napálil balon mezi tři tyče. Gólman Richert byl ale pozorný. O pár minut později se ukázal i jeho parťák, mladý zimbabwský záložník Ovidy Karuru. Jeho rána ale příliš ukázková nebyla... Celkově nudný první poločas se snažil vytrhnout střelou Maurice-Belay, ale míč se zapletl do nohou obráncům a ze šance tak nakonec nic nebylo.

Druhý poločas byl o poznání zajímavější. Vidět byl především útočník domácích Cuvillier, jenž doručil před Richertovu bránu několik nebezpečných centrů. Postupně se také osmělovali útočníci obou mužstev. V průběhu prvních patnácti minut pálil za Boulogne dvakrát aktivní Karuru, za Sochaux se pokoušel protrhnout střeleckou mizérii na hřištích soupeřů (nevstřelilo branku ve čtyřech ze sedmi zápasů) nejprve Dalmat a po něm také Martin. Ani jeden pokus ale nebyl natolik přesný, aby rozvlnil síť za potenciálně bezmocným gólmanem.

V 66. minutě se hlavičkou po centru snažícího se Cuvilliera zaskvěl Adefemi. Nigerijský obránce ale na poslední chvíli uklouzl a střela byla notně nepřesná. Největší šanci celého zápasu ale spálil Geoffrey Tulasne, mladý záložník hostů, jenž na hřiště přišel až v 65. minutě za nevýrazného Butina. Obrana Boulogne udělala chybu a nechala si tímto mladým dravcem ukrást míč - ten ale nakonec svůj projektil namířil pouze do břevna.

Boulogne pak vytvořilo obrovský nápor. Do zakončení se dvakrát probil střídající Moussilou, jednou trefil brankáře, poté tribunu za brankou. Zamířit přesně se ale nepodařilo ani Robertovi a Cuvillierovi. Poslední zoufalý pokus vyslal na Richerta zkušený středopolař Ducatel - v devadesáté minutě ale zazmatkoval a jeho rána postrádala všechny důležité parametry. Domácí mohou kvůli téměř celozápasovému tlaku litovat ztracených bodů, stejně jako Sochaux, jenž natrefilo břevno. Českého fanouška zase může trápit forma Václava Svěrkoše, který ač dnes odehrál půl hodiny zápasu, do zakončení se nedostal ani jednou.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud se oba tymy nezblazni, tak je under 2,5 golu jistotou.

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele