34. kolo
25.04.2010 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

RC Lens - Valenciennes FC 1:1

Severofrancouzské derby mezi Lens a Valenciennes skončil spravedlivou remízou 1:1. V utkání ne příliš bohaté na šance se nejprve v prvním poločase trefil domácí záložník Roudet, na jeho branku odpověděl až sedmnáct minut před koncem hostující Pujol. Oba týmy se tak v tabulce nikam nepohouply, Lens je čtrnácté, VA jedenácté.

Hosté byli hodně blízko branky už v 5. minutě. Bong hezky naběhl na levou stranu, nacentroval na bližší tyč na Pujola, který hlavou prostřelil místo mezi nohama domácího brankáře Kasraouia na spoluhráče Kadira. Ačkoli měl Alžířan před sebou naprosto prázdnou branku, dokázal ho na brankové čáře na poslední chvíli zastavit lenský obránce Kovačevič.

V 16. minutě se zase musel na druhé straně činit gólman Penneteau, jenž likvidoval tvrdý pokus Demonta z přímého kopu. O devět minut později se do šance dostal sváteční valenciennesský střelec stoper Milan Biševac, který zkusil štěstí ránou za vápnem, Kasraoui si ovšem stejně jako jeho protějšek Penneteau s Demontem s jeho dělovkou poradil.

Sedm minut před přestávkou se Lens ujalo vedení. Roudet zachytil hlavičku, která měla VA zažehnat hrozící nebezpečí, položil si kličkou jednoho obránce do skluzu a skvělou perdou po zemi přesně k levé tyči nedal Penneteauovi žádnou šanci. Deset minut po půli mohl přidat druhou trefu Maoulida, k němuž se odrazil pokus Monnet-Paqueta, jenže napálil pouze obránce Biševace.

V 73. minutě se nakonec podařilo Valenciennes vyrovnat. Ben Khalfallah nakopl balón na rozeběhnutého Pujola, ten si dlouhý pas hezky zpracoval a z voleje zamířil z těžkého úhlu zleva ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele