8. kolo
03.10.2009 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lyon porazil Lens 2:0 a vede Ligue 1

Bordeaux zaváhalo se Saint-Etienne. A prvního místa se tak ujal Lyon, ten využil ztráty obhájce titulu a porazil Lens 2:0. Velký díl na dobrém výsledku má ale brankář Hugo Lloris.

Skvělá série Lyonu tak pokračuje. V lize stále ještě neprohrál - je již posledním týmem, který si nepřipsal v lize žádnou porážku. Také díky tomu se tým Clauda Puela posunul o další příčku vzhůru, tentokrát již na první. Naopak Lens se přestalo dařit, v posledních třech utkáních vybojovalo pouze jeden bod a kleslo na šestnáctou pozici.

Bezbrankový stav na Stade Félix-Bollaert v Lens příliš dlouho nevydržel. Již po sedmi minutách se po výstavní trefě Govoua totiž dostal hostující tým do vedení. Dvanáct minut před koncem pak pojistil vedení i výhru Lyonu Kim Källström, který si připsal již druhou branku v sezoně.

Domácí jistě chtěli začít utkání co nejlépe, to se jim ale příliš nepodařilo. První útok Lyonu = gól. Govou zatáhl míč po levé straně a zpoza pokutového území vypálil. Vypálil navíc tak dokonale, že se jeho střela od vnitřní strany břevna odrazila za brankovou čáru - aspirant na gól sezony či alespoň měsíce. Domácí měli ale ze hry více a připsali si hned několik dalekonosných pokusů. Ten nejpovedenější vzešel z kopačky Kanga Akalého, Hugo Lloris ale v bráně Lyonu působil sebejistě. Více rozrušený mohl být o pár minut později, Eduardo svou rychlostí dělal obráncům Olympiquu veliké problémy, na hranici pravidel ho pak ramenem ve vápně zastavil jeden z obránců.

Byl to právě tento Brazilec, který měl první vážnější příležitost ke vstřelení vyrovnávací branky. Jeho střela z vcelku velikého úhlu ale opět skončila pouze na brankáři Llorisovi. Několik slibných pokusů ze střední vzdálenosti předvedl Yohan Demont, jeho veliká chvíle ale měla přijít ve 33. minutě. To byla totiž za ruku Reveillereho v pokutovém území odpískána penalta pro domácí. Jeho střela sice byla tvrdá, ale postrádala přesnost. Lloris navíc směr vystihl, možná i to mělo vliv na to, že míč nakonec branku vůbec netrefil.

Lens mrzela zahozená šance a na několik minut vypadlo z obrazu. Nakonec ale tým nakopl Issam Jemaa, jenž dvakrát pořádně rozhodil defenzivu hostů. Nejprve musel jeho střelu zpoza vápna vyšťouchnout brankář Lyonu, ani následná souhra s aktivním Eduardem ale k brance nevedla. V prvním poločase padl jeden gól, přes průběh zápasu byl ale šťastnějším týmem Lyon. I ve druhé půli hráli lépe domácí, nedokázali se ale dostat přes kompaktní defenzivu Olympiquu a povětšinou se pohybovali zhruba třicet metrů od brány. Naproti tomu hosté měli v útoku pouze osamoceného Gomise, který sám na hrotu příliš nesvedl.

Když už se ale Lyon dostal do nějaké šance, hned to bylo téměř na další změnu stavu. Källström si naběhl po levé straně a jeho střílený centr pořádně vystrašil všechny fanoušky Lens. Střelo-centr se totiž snesl těsně nad branku, když o pár centimetrů míjel břevno Runjeho branky. Na šanci hostů odpovídal Samba Sow, který se v posledních týdnech prosadil do sestavy nováčka. Jeho střela tváří v tvář Llorisovi ale svatyni OL netrefila. V těchto chvílích byla převaha Lensu obrovská, vše ale končilo na vynikající obraně soupeře. Domácí se tak museli uchylovat pouze ke střelám z dálky. Demontův pokus ale opět skončil pouze vedle.

Nakonec to ale byli opět hosté, kteří se radovali z branky. Přestože Lens bylo lepší, dostalo od svého protivníka lekci z efektivity. Källström vypálil z třiceti metrů a jeho střela zapadla přesně do pravého dolního růžku Runjeho branky. Cestou se navíc odrazila od tyčky. Domácí již na tento gól nedokázali odpovědět a většinu zápasu se do šancí ani tlaku nedostávali. Lyon tak své vedení uhájil a je na prvním místě Ligue 1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / yahoo.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OLYMPIQUE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele