17. kolo
12.12.2009 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

RC Lens - OGC Nice 2:0

Lens se posunulo v tabulce o bod před Nice, které doma bez většího odporu zdolalo 2:0. Obě branky padly už v první půli, kdy se trefili Akalé a po něm rovněž Maoulida. Hosté nemohli stav ve druhém dějství ani nijak otáčet, protože přišli hned po přestávce o vyloučeného Bagayoka.

Nováček ligy měl utkání od začátku pod kontrolou a na spící Nice patřičně a s elánem vyrazil. Nejprve vybojoval šanci Sow pro Roudeta a hostující gólman Ospina se měl mezi třemi tyčemi co ohánět. Ospina musel likvidovat další příležitost v 16. minutě, když fantasticky vytěsnil hlavičku Yahii z brankové čáry.

Jenže ani jeho skvělé zákroky nakonec tři minuty na to nestačily. Demont vypracoval pozici pro Akalého, který zamotal balón kolem Ospiny a pohodlně zakončil. Nice na obdrženou branku vůbec neodpovídalo, a tak ve 36. minutě znovu udeřilo Lens. Prsty v tom měl znovu Akalé, který zavezl míč na pravou stranu, centrem našel hlavu Maoulidu a ten prostřelil Ospinu podruhé.

Hosté nevstoupili ani do druhé půle dobře. Bagayoko si až příliš vyšlápl ve 48. minutě na Nenada Kovačeviče a sudí Chapron ho nekompromisně vyloučil ze hry. A Lens si tak mohlo proti oslabenému soupeři užít další šance, Roudet ale Ospinu nepřekonal a ani Boukhari po hodině hry třetí branku nepřidal, jelikož napálil jen břevno.

Alespoň v posledních deseti minutách si Nice vytvořilo dvě pološance, jež měli na kopačkách Paisley s Faém, Lens je ovšem s přehledem ubránilo. OSG zkrátka předvedl přímo hrozivý výkon, který na body v žádném případě nemohl stačit.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

RC Lens prokazalo doma obrovskou davku stesti a pevne defenzivy, kdyz doma zadrzeli utocny valec OM a vyhrali 1:0.

Nice na druhou stranu hraje nahoru, dolu.

Remiza 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele