36. kolo
05.05.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lens si rozdělilo body s Grenoblem. Ten neproměnil penaltu

Grenoble měl opravdu blízko ke druhé venkovní výhře v této sezoně. Po brance Courtoise vedl, v 54. minutě ale stejný hráč neproměnil penaltu, a Lens se tak nakonec dočkalo vyrovnání. Dvacet minut před koncem vyrovnával Maoulida.

Ani jednomu z týmů již v tomto zápase o nic nešlo. Přestože má Grenoble sestup do nižší soutěže již několik týdnů zpečetěný, v posledních týdnech se začíná alespoň výsledkově zvedat. Fanoušci tak před nadcházející druholigovou sezonou nemusí odcházet se studem - jejich tým z posledních čtyř utkání prohrál pouze jednou. Lens neprohrálo již čtyři zápasy v řadě a také díky tomu se posunulo v tabulce o jednu příčku výš - na místo třinácté.

GF38 se za nepovedené výkony v průběhu sezony snaží omluvit fanouškům alespoň nyní, když je jejich sestup zpečetěn. Již v sedmé minutě měl velice dobrou příležitost Josip Tadić. Ten si naběhl na dlouhý balon od jednoho z obránců a ocitl se tváří v tváří pouze brankáři Kasraouimu. Gólman domácích si ale poradil výborně, stačil vyběhnout a zmenšit tak soupeři střelecký úhel. Tadić míč do sítě nepropasíroval.

Domácí si svou slavnou chvilku nechali na 24. minutu. Sebastien Roudet zahrál nebezpečný rohový kop, ve vápně se nejlépe postavil a zorientoval Romain Sartre. Jeho um v pokutovém území ale zhatilo následné zakončení - míč se odrazil pouze od břevna. Le Sang et Or zažili další smolný okamžik ve 44. minutě. Marco Ramos ze solidní pozice pálil - ale branku Jodyho Vivianiho o pár centimetrů netrefil.

A byly to pouze okamžiky, když se Grenoble ujal vedení. Nenad Kovačević ztratil ve středu pole míč, k němuž se prodral Courtois. Tomu v postupu vpřed ke konci poločasu nikdo příliš nebránil. Mrštný útočník se dostal na dostřel branky - a z 25 metrů vystřelil. Jeden z hráčů ještě míč tečoval - Kasraoui tak neměl příliš šancí - 0:1.

Gólman Lens se ale vytáhl ve druhé půli, v 52. minutě. Aleaddine Yahia v pokutovém území stáhl útočícího Tadiće, k nařízenému pokutovému kopu se postavil autor první branky - Courtois. Nicméně ten penaltu kopl opravdu špatně, Kasraoui navíc vystihl směr. Skóre se tak podruhé neměnilo.

A o čtvrt hodinky později si hosté mohli své zaváhání vyčítat daleko více. Toifilou Maoulida naskočil na Demontův rohový kop nejvýše, hlavičkou se pak prosadil podesáté v této sezoně. Pro domácí to znamenalo vyrovnání na 1:1. Racing se ještě snažil svého soupeře zatlačit, k žádnému většímu tlaku se ale nedostal. Jedinou vážnější pozdější šancí tak zůstávala dalekonosná rána Marca Ramose, která ale z 25 metrů minula cíl.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele