36. kolo
05.05.2010 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Valenciennes FC 2:2

Divoký závěr v Parku princů nakonec rozhodl o remíze 2:2 mezi PSG, čerstvým vítězem Coupe de France, jenž chtěl doma oslavit zisk cenné trofeje hezkým fotbalem, a Valenciennes, které se proti v euforii hrajícímu soupeři statečně drželo. Už už se zdálo, že Kežmanova trefa z nastavení bude znamenat domácí výhru, hostující Ben Khalfallah ovšem stačil ještě srovnat.

Oba celky se nacházejí v klidném středu tabulky. Zatímco Pařížané vlastně mají po výhře v Národním poháru tak trochu splněno a nikdo se na ně určitě nebude zlobit za třeba poslední pokažené výsledky sezóny, VA by rádo skončilo na co nejlepším místě. Díky tomu, že v 93. minutě skóroval Ben Khalfallah, udrželo soupeře v tabulce na uzdě stále na rozdíl tří bodů.

Domácí zkrátka chtěli potěšit své příznivce alespoň hezkou hrou a užít si sobotní slavné vítězství ze Stade de France na vlastním stánku. Už jim v podstatě nemusí tolik ležet v žaludku případný neúspěch. A tak pěknou přihrávku nejprve vykouzlil Clément, kterou uvolnil Giulyho, jehož ránu srazil záložník Gomis pro svého gólmana Penneteaua.

Po hodině hry již gólově vyšla spolupráce Makeleleho a tureckého forvarda Erdinga, který levačkou překonal valencienneského strážce branky. Do poločasu ještě pálil z voleje nebezpečně po centru Erdinga jeho kolega z útoku Hoarau, ale do sítě nezamířila, první šanci hostí si vytvořil těsně před přestávkou Biševac, jenže jeho pokus byl zablokován.

Do druhého dějství vstoupilo VA aktivněji. Edel si stačil ještě s Danicem poradit, na dorážku Bonga po centru Ducourtiouxe už ovšem neměl. Edel poté musel polapit hlavičku Gomise, na druhé straně prověřil připravenost Penneteaua útočník Kežman. Tomu se nakonec podařilo skórovat chvilku po 90. minutě.

Jen těžko někdo mohl pochybovat, když Kežman po centru Jalleta zacílil hlavou přesně do sítě, že by tři body nezůstaly v hlavním městě. Ale Valenciennes nic nezabalilo. Pujolův centr našel na vzdálenější tyči Ben Khalfallaha, jenž velmi rychle zmrazil slavící domácí fandy konečnou vyrovnávací trefou.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele