15. kolo
28.11.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain ukončilo sérii Auxerre, vyhrálo 1:0

Sedm zápasů, sedm výher. Tato série je dnes u konce. Paris Saint-Germain nutně potřebovalo vyhrát a - tři body vystřelil jedinou brankou záložník Clément.

Skončila tak ojedinělá série sedmi výher v řadě, kterou Auxerre až doteď drželo. Bordeaux, Lyon i Montpellier tak mají v dohrávce možnost proniknout do samého čela Ligue 1. Naopak PSG třetí prohru v řadě již nepřipustilo - a postoupilo o jednu příčku výše - na dvanáctou. Na poháry nyní ztrácí šest bodů.

První půle byla nesmírně vyrovnaným bojem a bylo snad prakticky jasné, že v úvodní pětačtyřicetiminutovce branka nepadla. Až ve druhé půli začali domácí svého soupeře mírně přehrávat a dokonce se nakonec dočkali rozhodující a jediné branky - v 66. minutě přesně zamířil Jéremy Clément.

PSG bylo v samém začátku pravděpodobně mírně lepším týmem, nedokázalo se ale dostat přes dobrou a kompaktní defenzivu Auxerre. Úvodní pokusy domácích zablokovali již bránící hráči soupeře - nejdříve Grichting, poté obraně vypomohl i Pedretti. Nejlepší šancí prvních minut tak byl oblouček z hlavy Zoumany Camary, jenž ale brankáře Sorina příliš nevystrašil.

Lepší příležitosti ke skórování ale měli paradoxně hosté, kteří hrozili především z rychlých protiútoků. Jeden takový předvedl Contout, který o míč obral Giulyho a rychle poslal vpřed Niculaeho. I tato střela ale skončila na spolehlivém brankáři - tentokrát Gregorym Coupetem. Ve 32. minutě se před rumunským forvardem dokonce ukázala prázdná branka. Nahrával mu opět Contout, jehož skvělá kolmá přihrávka obalamutila Coupeta i celou defenzivu. Niculae ale, jak je u něho mimo stadion v Auxerre zvykem, zklamal a nepochopitelně míč minul.

Důkaz, jak byli domácí v ofenzivě neškodný, přišel hned na začátku druhé půle. Narychlo rozehraná standardní situace našla na levé straně Sessegnona, který měl již v úvodní půli jednu menší příležitost, a jeho zblokovaný centr byl vůbec největší šancí domácích za šedesát minut. S PSG to vypadalo špatně, postupně se ale začalo dostávat do hry čím dál tím více. Potvrdil to do této chvíle neviditelný Mevlüt Erdinc, jenž hlavičkoval ale opět pouze do náručí připraveného brankáře.

Domácí, ač stále horší tým, se ale nakonec dočkali možná i nezaslouženého vedení. Ceará se rozběhl po pravé straně, vysokým centrem poslal míč do pokutového území a tam se ho již ujal Jéremy Clément, záložník Paris Saint-Germain - 1:0. Vypadalo to ale, že vedení trvat příliš dlouho nebude. Sakho v pokutovém území srazil Contouta a vypadalo to na pokutový kop. Rozhodčí Said Ennjimi ale nechal pokračovat ve hře.

Pařížané si své vedení poté drželi velice zkušeně. Auxerre se prakticky již k ničemu nedostalo, a to ani v závěrečných minutách, kdy zraněného gólmana Coupeta nahradil Edel. Přesto AJA zatím zůstává na prvním místě; naopak PSG učinilo důležitý krok k útokům na poháry.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neprohra AUXERRE

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele