7. kolo
26.09.2009 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Toulouse FC 2:1

Lyon využil zaváhání Marseille a díky vítězství 2:1 nad fotbalisty Toulouse se minimálně do nedělního večera dostal do čela nejvyšší francouzské soutěže.

Hosté se sice už v osmé minutě zásluhou Sissoka ujali vedení, ale Lyon v druhé půli skóroval hned dvakrát - mezi úspěšné střelce se zapsal Tafer a Gomis.

Vstup do utkání měli daleko lepší hosté, kterým patřily úvodní minuty střetnutí. Už v osmé minutě předvedl nádhernou fotbalovou akci Sissoko. 20letý záložník se postupně zbavil dvou obránců a přesnou střelou k tyči poslal Toulouse do vedení. O deset minut později mohlo Toulouse vést už o dvě branky. Gignac si na hranici šestnáctky zpracoval vysoký míč a obtočil se kolem domácí obrany. Překonal i gólmana Llorise, avšak střela z jeho kopačky mířila jen o pár milimetrů vedle pravé tyče. Lyon se poprvé na dostřel branky hostů dostal v 26. minutě, ale Makounova střela z hranice šestnáctky neměla potřebnou přesnost. Po půlhodině hry zahrozil domácí Pjanič, ale jeho pokus z 30 metrů jen těsně minul branku Toulouse. Pár minut před poločasovým hvizdem mohl Sissoko podruhé v zápase skórovat. Centrovaný balón netrefil nikdo v pokutovém území a dostal se na zadní tyč až k Sissokovi, ten byl zřejmě překvapen a z vyložené pozice netrefil hlavou prázdnou branku.

Lyonu se vydařilo střídání, mladíček Tafer byl na hřišti sedm minut a hned se zapsal mezi střelce. Cissokho poslal z rohu hřiště přízemní centr do pokutového území, Tafer předskočil domácího obránce a střelou do šibenice nedal gólmanovi Toulouse šanci - 1:1. 18letý útočník se gólově prosadil po 44 minutách v nejvyšší francouzské soutěži.

Dvacet minut před koncem přišel rozhodující moment utkání. Lyon zahrával rohový kop, míč se po skrumáži dostal k Pjaničovi, který jej poslal na branku Toulouse. Těsně před gólmanem hostů lehce tečoval balón hlavou Gomis a rozjásal domácí diváky. Tři body tak katapultovaly Lyon minimálně do neděle do čela Ligue 1.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
michalz

jasná 1...snad!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele