15. kolo
29.11.2009 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Stade Rennes 1:1

Ani poslední zápas 14. kola nejvyšší francouzské soutěže neměl svého vítěze. Střetnutí mezi Lyonem a Rennes totiž skončilo remízou 1:1. Obě branky mohli diváci vidět už v první půli - po čtvrthodině hry se trefil hostující Gyan, tři minuty před přestávkou však vyrovnal Lisandro López.

Fotbalisté Lyonu do zápasu vstupovali s bilancí čtyř zápasů bez výhry a tuto pro sedminásobného mistra Francie nepříznivou bilanci nedokázali "zlomit" ani v neděli večer.

Domácí do utkání nevstoupili dobře a už po čtrnácti minutách inkasovali. Ostrostřelec Gyan využil přihrávky Bangoury a bez rozpaků vyslal míč na Llorisovu svatyni. Míč k nelibosti domácích fanoušků zapadl do branky a Gyan tak mohl oslavovat svůj osmý gól v letošní sezóně Ligue 1, který znamená momentální druhé místo mezi střelci nejvyšší francouzské ligy.

Lyon si první příležitost připravil až po půlhodině hry, Makoun vybídl ke střele Crise, ten však jen o pár centimetrů minul branku Rennes. Svatyni domácích poté ohrozil střílející Bangoura, na druhé straně musel vytáhnout gólman Diallo pohotové zákroky proti pokusům Pjaniče a Bastose.

Zvyšující se tlak domácích přinesl ovoce ve 42. minutě, k exekuci přímého kopu se postavil Linadro López a technickou střelou přes zeď překonal gólmana Dialla. Do kabin se tak šlo za poločasového výsledku 1:1.

Na začátku druhého poločasu mohla obě mužstva strhnout vedení na svou stranu, ale lyonský Lisandro i útočník Rennes Gyan v koncovce selhali.

Stejná situace nastala pár minut před závěrečným hvizdem. Hosty do vedení odmítl poslat Lemoine, střelu domácího Gomise zase perfektně zneškodnil brankář Rennes. Obě mužstva se tak rozešla smírně remízou 1:1.

Domácí tak po nedělní remíze ztrácí na vedoucí Bordeaux dva body, Rennes patří desátá příčka v tabulce.

Autor: Tomáš Lavický / frenchleague.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Langi

Lyon se posledních několik zápasů hledá...v lize se mu nedaří proti průměrným soupeřům...nemastné výkony v LM proti Liverpoolu a Fiorentině je stály zbytečné body, které budou potřeba k boji o první místo ve skupině...pokud to takhle půjde dál tak je Lyon na nejlepší cestě zopakovat loňské neúspěchy...stop ve čtvrtfinále LM a v Ligue 1 boj o 2-4 místo

Reagovat
smazaný uživatel

1:1... pochválím výkon Rennes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele