17. kolo
13.12.2009 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lyon šlágr s Bordeuax nezvládl, titul se neúprosně vzdaluje

Šlágr šestnáctého kola francouzské Ligue 1 se změnil v nudnou podívanou. V koncovce bylo ale nakonec úspěšnější Bordeaux, které si díky gólu Šamacha z 86. minuty upevnilo vedoucí pozici.

Francouzští giganti divákům žádnou ofenzivní podívanou nepředvedli. Brankáři na obou stranách museli řešit povětšinou snadné situace, oba týmy zkrátka hrály na jistotu s hlavním cílem neudělat chybu. První půle byla výčet naprosto bídného fotbalu bez větší gólové příležitosti.

V 11. minutě se marně snažil Sané stíhat Lisandra Lopeze, který dostal dobrou přihrávku do vápna, jeho střílený lob však zamířil jen nad branku. Na druhé straně se Bordeaux probudilo až po půlhodině hry, kdy hlavičkoval nebezpečně k pravé tyči Šamach, natáhnout se tam stačil brankář Lloris.

Ani druhé dějství nebylo co se týče atraktivnosti o moc lepší než to první. Přece jenom se ovšem s přibývajícími minutami hromadily alespoň střely na branku. V 58. minutě pálil těsně vedle Fernando, nejnebezpečnější pokus Lyonu celého zápasu vyslal v 78. minutě Gonalons a gólman Carrasso plachtící bombu se štěstím vyrazil.

V poslední desetiminutovce nejvíce OL zlobil marocký útočník Šamach. Nejprve mu do vápna nabil střídající Jussie, míč ovšem letěl pánu bodu do oken. O pár chvil později už se alespoň trefil mezi tři tyče, Lloris jeho slabou hlavičku v pohodě chytil. Napotřetí už Šamach zahrozil gólově.

Čtyři minuty před koncem Gourcuff nacentroval zlehounka na Maročanovu hlavu, která usměrnila balón směrem do branky. Lloris se ho snažil ještě vyrazit, bylo ovšem už příliš pozdě. Lyon tak ani napočtvrté nedokázal na Stade Gerland zvítězit, zatímco Bordeaux drží včetně zápasů Ligy mistrů šňůru pěti výher v řadě.

Pro Lyon může být tahle prohra smrtící následky pro možný boj o titul. Na vedoucí Les Girondins totiž nyní ztrácí osm bodů. Bordeaux naopak kráčí dál směle za obhajobou. Nejenže sestřelilo přímého rivala, v tabulce má už na druhý Montpellier náskok čtyř a na třetí Lille se čtvrtou Marseille dokonce šesti bodů.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele