5. kolo
12.09.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyon porazil Lorient těsně 1:0

Lyon si na domácím hřišti i bez zraněného Lisandra Lópeze poradil s Lorientem. Ten tak nenavázal na dobrý výkon s Le Mans a v tabulce spadl na deváté místo. Naopak Lyon se vůbec poprvé podíval do čela tabulky Ligue 1.

Domácím v zápase chyběl klíčový muž ofenzivy Lisandro López, Claude Puel se ale s jeho absencí vyrovnal. Jeho tým hrál v netradičním rozestavení 4-2-3-1 - pod osamoceným útočníkem Gomisem operoval mladý talent Pjanić, na defenzivním štítu hrál vedle Makouna odchovanec klubu Maxime Gonalons. Po úvodním zaváhání s Le Mans tak zůstává Lyon stoprocentní a nyní pouze čeká na zápas s Bordeaux, které hostí poslední Grenoble.

Jediným střelcem nepříliš atraktivního a zábavného utkání se stala výrazná letní posila francouzského klubu - Michel Bastos. Ten dvacet minut před koncem zápasu otevřel skóre, na jeho trefu již žádný z hráčů neodpověděl a zápas tak skončil 1:0.

První půle zápasu nepatřilo zrovna k těm nejzajímavějším. Lyon jako kdyby již přemýšlel nad duelem s Fiorentinou, jediným hráčem, který občas provětral obranu hostů byl brazilský kouzelník Michel Bastos. V první půli se ale žádná výraznější akce ani šance neukázala.

Zápas se paradoxně začal hrát až po prvním gólu. Ten obstaral v 71. minutě nejlepší hráč zápasu Michel Bastos. Bývalý záložník Lille si naběhl na skvělou přihrávku Govoua a hlavou usměrnil míč do sítě. Lorient měl ještě do konce zápasu mnoho nadějným příležitostí, ani jedna se ale neujala a sedminásobný francouzský šampion tak vyhrál i svůj čtvrtý zápas v řadě.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 OLYMPIQUE!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 jasnýý OLYMPIQUE!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele