28. kolo
13.03.2010 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 1:1

Lyon nevyužil šanci bodově se dotáhnout na vedoucí Bordeaux a ve slavném alpském derby se St. Étienne jen remizoval 1:1. Sedmnáctí Les Verts se přitom nacházejí jen příčku od sestupového pásma. Bod přitom zařídil až 11 minut před koncem Lisandro López, který odpověděl na branku hostujícího Riviereho z první půle.

Ve středu Olympique postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů, když remizoval na půdě megalomanského Realu Madrid 1:1. Stejný výsledek si připsal i proti celku, který letos hraje o holé přežití ve francouzské lize. Pro domácí to bylo již druhé zaváhání v řadě, naposledy uhráli rovněž jen bod na půdě předposledního Boulogne.

V osmé minutě se ASSE dostalo do první vyloženější šance utkání, když Riviere přihrál Payetovi, proti kterému si připsal první zákrok gólman Lloris. O čtyři minuty později Sako uvolnil Bergessia na levé straně, následně předal Rivierovi, a ten ač měl času na rozdávání, sám před Llorisem napálil jen tyčku.

Úvodní tlak hostů pokračoval, v 15. minutě Matuidiho centr zleva znovu našel hodně aktivního Riviereho, ale ten hlavičkoval jen nad branku. Ve 39. minutě nakonec přece jenom síť rozvlnil. Bergessio zleva poslal centr do vápna, kde nikým nehlídaný Riviere hlavou poslal míč přímo sítě. Těžko uvěřitelné, že obránce Lovren byl od hostující útočníka na tři metry daleko.

Ve druhé půli se výkon Lyonu očividně zlepšil. První navštívenku gólmanovi St. Étienne Janotovi vyslal Toulalan, Lisandro López následně střílel vedle. Po Källströmově rohovém kopu si Crisova hlavička našla Gomise, loni ještě právě hráče soupeře, jehož nakonec zablokoval až bek Dabo.

Toulalan pak prověřil Janotovy schopnosti tvrdě levačkou podruhé, ani Gomis se svým přízemním pokusem neuspěl. Hostující brankář ještě stačil vychytat Lisandra Lópeze, jehož centrem našel Cissokho, v 80. minutě už však Argentincovi ve skórování nezabránil. Ten se opřel hlavou do nakopnutého centru, hlavička se odrazila od břevna na zem a těsně za brankovou čáru.

Olympique se v závěru nechtěl spokojit jen s bodem a Janot měl v posledních deseti minutách plné ruce práce. Toulalan hlavičkoval jen do břevna, v 86. minutě zastavil excelentně Janot pokus z přímého kopu od Švéda Källströma. Hosté nakonec bod ubránili a na sestupové pásmo mají nyní náskok dostatečných sedmi bodů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 ale asi s bídou

Reagovat
smazaný uživatel

skoro bolo 0:1 o rivieru ma zaujem arsenal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele