16. kolo
05.12.2009 19:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Niang pomohl Marseille k výhře 3:1 nad Nice

Marseille dala zapomenout na nepovedený zápas v Lens. Na stadionu Nice zvítězila jasně 3:1 a na pohárovou Evropu ztrácí již pouze bod.

Olympique se sice díky získaným třem bodům posunul pouze o jednu pozici vpřed, jeho ztráta na čtvrtý Lyon se ale ztenčila na jediný bodík. Marseille tak v Nice zvítězila již potřetí v řadě. OGC naopak po slušných výkonech začíná opět klopýtat. Prohrálo již potřetí v řadě, přesto zůstává na dvanácté příčce.

Hosté začali lépe, již po dvaceti minutách se trefil kanonýr Mamadou Niang a nastartoval tak svůj tým k úspěchu. Domácím se sice podařilo ve 33. minutě vyrovnat díky Coulibalymu, těsně před koncem poločasu ale přišla rozhodující situace - červenou kartu viděl domácí obránce Apam. Marseille svou převahu dokázala využít, nejdříve se trefil Lucho González, čtyři minuty před koncem určil konečný výsledek Bakary Koné.

Hra začínala ve velikém tempu, již v první minutě těsně mimo pálil hostující Mamadou Niang. Domácí byli Marseille dlouho vyrovnaným soupeřem, vše se ale zlomilo v 18. minutě, kdy hosté otevřeli skóre po rychlém brejku. Fabrice Abriel využil špatně zahraného přímého kopu Nice, narazil si s Lucho Gonzálezem a perfektním centrem odkryl kanonýra Nianga. Tomu stačilo pouze nastavit nohu a radovat se ze svého sedmého gólu v sezoně. Jednalo se o jeho první branku od osmého kola, něco podobného se ale dalo očekávat - Niang se proti Nice trefil v posledních šesti utkáních vždy alespoň jednou.

Nice se ale přesto nevzdávalo a ukázalo, že se věhlasu svého soupeře nebojí. Bagayoko zpracoval centr Dikiteho a přiťukl míč k volnému Kafoumbovi Coulibalymu. Ten krásným half-volejem zpoza pokutového území vyrovnal stav utkání na 1:1. Domácí se dokonce mohli ujmout vedení, kouč Didier Ollé-Nicolle se ale po nepřesné střele Faého z bezprostřední blízkosti mohl pouze chytat za hlavu.

OGC se ale místo druhého gólu dočkalo červené karty. Nigerijský obránce Onyekachi Apam udeřil hlavou Gabriela Heinzeho a od rozhodčího viděl těsně před koncem poločasu rudý kartonek. Hostům ale hra proti desíti příliš nevyhovovala. Své štěstí sice zkoušel Niang i Lucho, ani jeden se ale z přesné střely nemohl radovat. Naopak - Marseille mohla být ráda, že rozhodčí neposoudil zákrok Heinzeho jako penaltový a nařídil pouze přímý kop.

Hosté se ale nakonec dočkali v 76. minutě. Valbuena si několikrát přihrál se Cissém, centrem našel Nianga a ten již pouze přihrál lépe postavenému Luchovi - 1:2. Dokonce se skóre měnilo ještě jednou - čtyři minuty před koncem Niang našel náhradníka Bakaryho Koného, jenž prostřelil brankáře domácích a určil konečný stav na 1:3.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nice hraje doma dobry fotbal, na OM to stacit nebude.

Prestrelka 2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele