25. kolo
20.02.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nice konečně vyhrálo, porazilo Lorient

Jedenáct. Na tomto čísle se zastavilo trápení Nice. Přesně tolik ligových zápasů v řadě totiž OGC potřebovalo na to, aby konečně zvítězilo. Jedinou branku utkání s favorizovaným dal kdo jiný než Loïc Remy.

Po velice špatné sérii tak konečně přichází pro fanoušky i hráče vzpruha. Tým přesto zůstává na posledním nesestupovém místě. Také náskok na sestupující celky zůstává stejný, šest bodů. Naopak Lorient po výhře nad Paris SG a remízou s Toulouse nemile překvapil, na devátém místě ho tak vystřídalo Rennes.

Jako první se o rychlou branku pokoušel domácí Chaouki Ben Saada, ten ale doplatil na dobrou formu Fabiana Audarda, který jednoduše ukryl míč ve svých rukavicích. Jako by rychlý pokus předznamenával, komu bude dnešní utkání patřit. Nicméně hostům se podařilo rychle kontrovat střelou Sebastiana Dubarbiera, nové posily Lorientu. Ani David Ospina se ale nenechal zahanbit.

Les Aiglons se do poločasu prosadili v útočné fázi již jen jednou, byl to opět Loïc Remy, nejlepší střelec týmu. Jeho chytrý lob ale na branku nestačil. A to jak na tu postavenou, tak na tu myšlenou. Bývalý střelec Lyonu se nenechal zahanbit ani po změně stran, kdy se v úvodu pokoušel o první branku hned dvakrát. Audard byl ale šťastnějším než on.

Nakonec se ale přeci jen dočkal. V pokutovém území byl faulován Mamadou Bagayoko, k penaltě se postavil právě Remy a zkušeně svou příležitost proměnil - 1:0.

Po obdržené brance se pokoušeli oranžoví o rychlou odezvu. Střelecky se ukazoval Morgan Amalfitano, nicméně Ospina si s jeho pokusem poradil. To byla ale spíše výjimečná situace, Lorient po celý zápas nebyl příliš nebezpečný. Naopak. Museli čelit dobře vedeným útokům domácích, v jejichž čele stál neuvěřitelný Remy.

Několikrát donutil Audarda k brilantním zákrokům, na chvíli ho poté vystřídal také Mounier. Ani on na vynikajícího brankáře soupeře ale nevyzrál. Domácí tak zaslouženě vyhráli a potěšili tak po několika měsících své fanoušky.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečněěě Issa Nissa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele