29. kolo
21.03.2010 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Montpellier nadále myslí na titul. Porazil Valenciennes

Naděje Montpellieru na titul ještě žijí. Nováček soutěže si dnes na vlastním stadionu poradil s Valenciennes, když se o branky podělil Montano a Marveaux. Za hosty už pouze snižoval ve druhém poločase Ben Khalfallah.

HSC tak po dvou remízových výsledcích konečně zabralo naplno a nadále tak žije svůj mistrovský sen. Po devětadvaceti zápasech má na svém kontě stejně bodů jako vedoucí Bordeaux, to má ale stále zápas k dobru. Nováček soutěže neprohrál již čtyři utkání v řadě. Naopak Valenciennes svým fanouškům v poslední době radost nedělá. Prohrálo již tři utkání v řadě. Stále ale zůstává na desáté příčce.

Domácí začali daleko aktivněji. A vyplatilo se jim to. Vždyť už po pěti minutách hry se Victor Hugo Montano dočkal úvodní branky, osobními statistikami již jeho desáté ligové. Penneteau dokázal Costův přímý kop pouze vyrazit před sebe, nejlépe se dokázal zorientoval právě nejlepší střelec Montpellieru. Ve skrumáži několika hráčů napálil míč do odkryté branky - 1:0.

To bylo ale vše, z čeho se domácí příznivci mohli těšit. Jejich milovaný tým totiž nic jiného již nepředvedl a po zbytek úvodního dějství se spíše bránil. Činil se třeba David Ducourtioux, který pálil hned dvakrát. Dvakrát pálil ale mimo. Mnohem blíže vyrovnávací brance byl Souleymane Camara. Jeho střílený centr překvapil domácího gólmana - a míč se nakonec odrazil až od tyčky.

HSCM se ale bouři soupeřových útoků ubránilo. A nakonec dokonce přidalo v druhé půli další gól. Konkrétně v 58. minutě. A příčinou byla opět nekompaktní defenziva a skvěle zahraná standardka Costy. Ten z třiceti metrů napálil míč - a našel přesně hlavu Marveauxe. Záložník domácích se vytrhl svým strážcům a snadno skóroval - 2:0.

Valenciennes se ale tlačilo nadále do útoku a nakonec si zasloužilo snižovací branku. Tu dvacet minut před koncem vstřelil Fahid Ben Khalfallah. Ten si skvěle naběhl na centr Danice a přízemní ranou překonal Jourdren - 2:1.

Hosté ale nakonec vyrovnávací branku nedokázali vstřelit, naopak, v nastaveném čase měli pořádně namále. Dělovka z kopačky Costy nadělala Penneteauovi pořádné problémy. Nakonec si s ním dokázal poradit až na druhý pokus. V zásadě se ale již nic nezměnilo, zápas skončil šťastněji pro Montpellier, který tak nadále pomýšlí na titul.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele