20. kolo
16.01.2010 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier znovu kraloval, přehrál a porazil Nice

Snový vstup do Ligue 1 bude asi pokračovat i v letošním roce. Montpellier sice v dohrávaném kole vysoko podlehl Monaku, dnes si ale před vlastními fandy spravil chuť a poslal posílené Nice k trnkám. Jedinou branku utkání vstřelil v 58. minutě Souleymane Camara.

Pro Nice se začíná jednat již o opravdu krizovou situaci. Tým již osm zápasů v řadě nevyhrál. Náskok před sedmnáctým Saint-Etienne se ztenčila na pouhé tři body, naopak Montpellier si uhájil třetí pozici před dotírajícím Lyonem. Spasitelem domácího celku se stal Senegalec Souleymane Camara, jenž svým čtvrtým gólem v sezoně rozhodl utkání.

Přestože v posledních pěti utkáních prohrál tým Reného Girarda hned třikrát, stále se drží na třetí příčce, která zajišťuje postup do prestižní Ligy mistrů. A i dnes začali velice sebevědomě. Již po pár minutách se za překvapeným brankářem Ospinou rozezvučelo břevno, přestože to se svým centrem Camara jistě nepředpokládal, překonal brankáře Ospinu, rychle se snesl k zemi a od horní tyče se odrazil mimo hřiště.

Mladého kolumbijského gólmana o pár okamžiků prověřil férovějším způsobem Alberto Costa. Jeho rána z dálky ale mezi ty nejpovedenější rány rozhodně nepatřila. Argentinský záložník na sebe upozornil i o chvíli později. Svou další dalekonosnou střelou ale vylekal leda hrající si pavoučky v Ospinově brance. Asi nemají moc dobrý zrak, jinak by viděli, že míč letí pár decimetrů vedle.

Costa se poté podílel i na další akci. Svým centrem oslovil Huga Montana, ten dokonce dopravil míč do branky. Míč ale do sítě usměrnil rukou a namísto oslav sedmého ligového gólu tak přišla po právu žlutá karta. A kdo jiný mohl nakonec být u rozhodující akce utkání? Costův centr z rohového kopu podcenil brankář Ospina a útočník Camara měl již jednoduchou práci - 1:0.

V posledních okamžicích se mohl pátého gólu v sezoně dočkat obránce Nenad Džodić. Z veliké blízkosti ale napálil hlavičku pouze do břevna. Nakonec to ale stačilo na těsnou výhru.

Autor: Anna-Marie Kroupová / frenchleague.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele