24. kolo
13.02.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Grenoble Foot 38 1:0

Byl to zápas největšího překvapení sezóny s absolutním propadlíkem francouzské nejvyšší soutěže. V duelu s posledním celkem tabulky měl sice Montpellier značné problémy, ovšem díky brance po necelé půl hodině hry získal potřebné tři body a bodově se dotáhl na vedoucí Bordeaux.

To má sice ještě o nedělní klání navíc, nicméně může zaváhat a Montpellier si alespoň udržel čtyřbodový náskok před ostatními konkurenty. Grenoble je stále beznadějně poslední s pouhými deseti body na kontě a záchrana je v tuto chvíli skutečně jen utopie. Třináctibodové manko se totiž bude hodně těžko stahovat. Všechno je ale možné, výkon outsidera na půdě rozjetého výběru vůbec nebyl špatný.

Domácí naprosto ovládli začátek zápasu a první šanci si vytvořil po deseti minutách hry pozdější hrdina Victor Hugo Montano, který dobrou hlavičkou přestřelil branku jen o centimetry. Hosté odpověděli o několik okamžiků později, když se z voleje napřáhl Laurent Battles, ovšem jeho pokus kryl gólman Geoffrey Jourdren. Jenže převaha soupeře nakonec vykrystalizovala ve 28. minutě.

Krásný průnik Souleymana Camary zakončil pohotovou hlavičkou právě Montano a domácí si od této chvíle dávali pozor hlavně na zadní vrátka. Definitivní klid mohl dát HSC předchozí nahrávač Camara, avšak mužem na svém místě byl gólman Jodi Viviani a balón dokázal vytěsnit na roh. Hned na začátku druhé půle se Vivani opět blýskl a tentokráte v souboji s Montanem uspěl.

Po pasu Karima Ait-Fany byl Montano v opravdu dobré pozici, ovšem Vivani dokázal vytasit skvělý zákrok nohou. Hosté mohli srovnat v polovině druhé části, ovšem Yoric Ravet pálil příliš zbrkle. Domácí se dostali do poslední akce čtvrthodiny před koncem, kdy to z voleje zkusil Joris Marveaux, GF 38 zahrozil přímým kopem Danijela Ljubojy, jenže jeho pokus pravou tyčku o něco minul.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele