11. kolo
16.12.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bordeaux se utrhlo na čele, porazilo Montpellier

Obhájce titulu Girondins Bordeaux pokračuje dál za svou spanilou jízdou. Díky výhře 1:0 nad přímým konkurentem druhým Montpellierem má na čele náskok už šesti bodů. Domácí žádnou ostudu neudělali, do vítězné trefy Jussieho z 57. minuty byli favoritovi více než rovnocenným soupeřem.

Že se nováček ligy Montpellier nacházel před tímto kolem na druhém místě, nebyla zkrátka žádná náhoda. Především v první půli Bordeaux několika povedenými akcemi dost potrápil. Hosté stačili v první půli zahodit penaltu, Jussie nakonec Gourcuffovo neproměnění napravil, když dvanáct minut po poločase skóroval k levé tyči.

Už ve třetí minutě Bordeaux minimálně hodně zatrnulo, míč se totiž třepotal velmi brzy v jeho síti. Costa našel centrem z volného kopu z pravé strany na zadní tyči hlavu Montaňa, jenž z těžkého úhlu skóroval. Jenže sudí Jaffredo branku správně neuznal, kolumbijský forvard se nacházel v ofsajdu.

Montpellier ale tahle situace do kolen nepoložila. Ba naopak, favoritovi začal zatápět čím dál více. Během jedné minuty měli Les Girondins obrovské štěstí, že domácí nevyužili dva rychlé brejky, někdo z nich se nedostal k přihrávce do vápna a z vyložené pozice nakonec nestřílel. Ve 27. minutě se snažil zakroutit míč z přímého kopu do branky Costa, avšak zamířil jen nad.

Hosté se poprvé ukázali až po půlhodině hry. To dostali od rozhodčího Jaffreda luxusní dárek v podobě přísně nařízené penalty, Gourcuff totiž trefil z přímáku levou ruku bránícího Jeunechampa ve zdi, která stála ve vápně. Gourcuff se rozhodl rozehrát i penaltu, jenže dárkem přímo pohrdl. Takhle před Vánoci... Jeho slabá střela doprostřed branky skončila v pohodě v náruči domácího gólmana Jourdrena.

HSC začal po přestávce znovu lépe. V 50. minutě se dostal do velké příležitosti Costa, ale z úhlu Carrassa neprostřelil. A Bordeaux zase udeřilo prakticky z jedné větší šance. Tentokráte ovšem měla gólový podtext. Chalmé poslal přihrávku zprava skrz vápno, tam ho tečovala domácí obrana a balón se dostal k Jussiemu. Tomu stačilo třemi kroky přesprintovat strážce Yanga-Mbiwu a zamířit přesně ke vzdálenější tyči.

Od té doby si vedoucí celek tabulky jednobrankové vedení hlídal. Montpellier přesto dál hrozil a měl několik nebezpečných standardek dobře zahrávaných od Costy. Velkým problémem pro domácí bylo ovšem časté faulování. Hra byla často přerušována, což mnohdy bránilo HSC v plynulé hře. Daleko nebylo od udělení červené karty, na obou stranách se hodně přiostřovalo.

Nakonec nováček ligy na branku soupeře odpovědět nedokázal. Připsal si tak po sedmi zápasech první domácí neúspěch. Pro Bordeaux to naopak byla již třetí výhra v řadě, tahle byla velmi podobná té z posledního utkání na půdě Lyonu, kde rovněž z minima šancí vytěžili Blancovi svěřenci maximum. Stejně jako na Stade Gerland zvítězili 1:0.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Montpelier dostane lekci z efektivity a Bordouax vyhraje 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele