3. kolo
22.08.2009 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Sochaux 2:0

Kdo by řekl, že nováček ligy Montpellier po dvou kolech neprohraje? A ve třetím si dokonce připsal své jubilejní vítězství. Sochaux hrálo lépe možná jen v úvodu zápasu a na proměněnou penaltu Costy nedokázalo do konce utkání odpovědět. Aït Fana ještě v závěru upravil na 2:0.

Američan Davies, autor dvou branek z minulého utkání proti Bordeaux, byl při chuti hned zezačátku. Jeho pokus však vychytal domácí gólman Jourdren. O pět minut později se pokoušel o skórování znovu, tentokráte hlavou, a Jourdren měl rovněž při téhle šanci plné ruce práce.

Montpellier navzdory tomu, že se mezi francouzskou fotbalovou elitou ještě oklepává, stejně jako v minulých dvou utkání ukázal, že svou sílu určitě má. Belhandaova akce byla toho důkazem. A stále více a více začal tlačit. Domácí založili rychlý protiútok a Richert se měl po Spahičově pokusu co ohánět. Pak hostujícího brankáře dokonce deset minut před přestávkou zachránila tyč po Montaňově střele.

To už však domácí vedli 1:0. Stevanovič zahrál v pokutovém území rukou, sudí Kalt ukázal na bílou tečku, ze které se nemýlil Alberto Costa. Byl to zároveň jeho druhý gól v Ligue 1. Costa byl důležitým mužem v minulém utkání proti Lorientu a podobně nebezpečný byl i při tečování přímého kopu Marveauxe. Bohužel, svůj třetí gól už tentokráte nepřidal.

Les Lionceaux mohli vyrovnat ze slibné příležitosti v 82. minutě, jenže střídající Privat jí trestuhodně pohrdl. Montpellier nakonec ve třetí minutě nastavení udeřil podruhé. Dernis našel rozeběhnutého Aït Fanu, který se dostal za obranu a podél gólmana Richerta rozvlnil síť.

Autor: Patrik Sandev / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rozhodla nesprávná penalta....škoda Sochaux...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele