28. kolo
13.03.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - AJ Auxerre 1:1

Stejně jako v minulém utkání na půdě Bordeaux i doma proti Auxerre zachraňoval Montpellieru alespoň bod záložník Costa. Hosté se ujali vedení těsně před přestávkou zásluhou Oliecha, v 66. minutě ale dokázali domácí srovnat. Na čele tabulky se přesto bodové rozdíly nezměnily, jelikož i vedoucí Bordeaux remizovalo.

Jak Montpellier, tak Auxerre během uplynulého týdne zavítaly do Bordeaux. Oba celky měly hodně blízko třem bodům, ovšem pouze Auxerre ve středu v dohrávce dotáhlo plný zisk až do konce. HSC měl na půdě obhájce titulu možnost dvakrát skórovat z penalty, nakonec tam vyrovnával na konečných 1:1 Costa. Ani o týden později proti AJA to nebylo jiné...

Do karet oběma celkům hraje již třetí utkání bez výhry Les Girondins. Ti totiž nedokázali vstřelit branku Monaku, získali bod za bezbrankovou plichtu, a jsou tak jen o skóre lepší než Montpellier a o bod před třetím Auxerre. Výhodu mají pouze v kolonce počtu odehraných utkání, jim totiž ještě zbývá dohrát střetnutí s osmnáctým Le Mans.

První gólovku měli na kopačkách domácí, když Pitau uvolnil Camaru, jenže ten napálil míč jen mimo branku. Na druhé straně nacentroval Pedretti na Jeleně, zabijáka aktuálně hrajícího ve vynikající formě, který obehrál hravě oporu Montpellieru stopera Spahiče a nakonec proti Polákovi musel zasahovat až brankář Jourdren.

Ve 33. minutě poprvé v utkání zvonila branková konstrukce, Jeunechamp lobem sice překonal gólmana Sorina, ale balón nakonec skončil jen na břevně. Hosté se nakonec ujali vedení ve 45. minutě. Niculae založil parádní rychlý brejk, vyslal do běhu Oliecha, ten si upravil míč na pravačku a zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Vlastně hned po přestávce mohl HSC srovnat. Opět mu však bránily ony tři tyče držící síť, kterou je potřeba rozvlnit ke vstřelení branky. Tentokráte se vyplatila útočníkovi Montaňovi souhra s Costou, jenže Kolumbijec trefil jen tyč. Vyrovnání nakonec přišlo v 66. minutě. Odražený balón se dostal ke Costovi, na jehož přízemní ránu k tyči už Sorin nedosáhl.

Poslední příležitost domácích si vytvořil Aït-Fana, Sorin proti jeho šťastné střele dobře zakročil. Ve zbytku utkání hrozilo jen Auxerre. Nejprve se gólman Jourdren vytáhl proti Birsovi, následně Niculae z voleje nastřelil tyč po hrubce beka El Kaoutariho. Jeleň v poslední šanci utkání jen přestřelil. V nastaveném čase se musel pakovat předčasně ze hřiště ještě hostující Jérémy Berthod, po druhé žluté kartě se totiž v Montpellieru červenilo.

Autor: Patrik Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele