7. kolo
27.09.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille opět nevyhrálo, remizovalo s Nice 1:1

Tři remízy v řadě. To je dosavadní vizitka Lille. Svou sérii dnes prodloužilo proti trápícímu se Nice, to ale dlouho vedlo. V poslední minutě ale domácí celek zachránil od ostudy Pierre-Alain Frau.

Čtyři prohry v řadě kázali Nice bodovat. Vždyť takto ambiciózní tým se nesmí pohybovat na sestupových příčkách! I přes získaný bod ale OGC nevyhrálo již šest zápasů v řadě. Naopak u Lille to dlouho vypadalo na vzrůstající formu. Výhra nad Sochaux, remíza s Valencií. Nakonec ale remíza také s RC Lens a dnes i s tápajícím Nice.

Góly začaly padat až po změně stran. A byli to hosté, kteří si jako první mohli zakřičet gól. Nebo vlastně but, jak je to správně francouzsky. Autorem první branky zápasu se stal již třígólový Loïc Rémy. Na jeho gól ale stihlo Lille odpovědět, byť až v 89. minutě. Důležitou trefu si připsal Frau.

Lille si bylo vědomo špatné série svého soupeře a snažilo se o rychlý nápor. V úvodní šanci zápasu se objevil Adil Rami. Jeho hlavička po přímém kopu Ludovica Obraniaka ale letěla nad branku. Rami byl ještě blíže skórování po 37 minutách hry. Opět si naběhl na centr Obraniaka, tentokrát ale mířil přesněji. Přesto to nestačilo, jeho střela se pouze odrazila od břevna.

Problémy nadělala gólmanu Ospinovi i střela Debuchyho. Ten si šikovně míč zatáhl za pokutové území a zpoza bránící hráče vystřelil. Brankář Nice jeho ránu s problémy vytáhl na roh. Hosté si na svou první šanci museli počkat do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky. Rémy ale se svou hlavičkou mohl naložit daleko lépe, nakonec z toho byl totiž pouze odkop od branky.

Útočník OGC se ale nakonec přeci jen zlepšil. V 60. minutě sebral ztracený balón, proběhl před pokutové území a ranou k pravé tyči otevřel skóre utkání - 0:1. Lille se tlačilo do útoku ještě vehementněji. Gervinhův povedený pokus ale se štěstí zlikvidoval nohou Ospina. Nakonec se ale domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, ačkoli až těsně před koncem zápasu. Gervinho našel uličku až k nohám Fraua, který z 18 metrů napálil míč do sítě. Zápas tak skončil 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele