18. kolo
20.12.2009 17:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Lille znovu řádilo. Le Mans si domů veze tři branky

Lille znamená branky. Autoři mnoha slovníků by do svých publikací měli přidat právě tento výraz. Dnes přišel další důkaz: tři branky do sítě Le Mans a žádná inkasovaná. Že by se rýsoval nový kandidát v boji o titul?

Opravdu by tomu mohlo tak být. Kdyby navíc nepřišlo zaváhání v začátku sezony, mohlo se v čele Ligue 1 slunit namísto Bordeaux právě Lille. Vždyť v předešlých čtyřech zápasech nastřílelo svým soupeřům pokaždé čtyři branky, dnes jejich gólový přísun klesl o jednu branku, stále se ale momentálně jedná o tým s nejlepším útokem v lize. A také obrana je letos špičková! Tři čistá konta v řadě, to už je kumšt. Na vedoucí Girondins ale stále ztrácí propastných devět bodů.

Již obvyklou kanonádu na Stadium Nord Lille Métropole započal ve 12. minutě Aurélien Chedjou. Již o dvě minuty později to mohlo být ještě výraznější - Florent Balmont ale nařízenou penaltu neproměnil. To ho ale mrzet příliš nemuselo. Zkraje třicáté minuty přišly dva slepené góly (Gervinho a Hazard) a poločasové vedení 3:0. To nakonec zůstalo až do konce utkání.

Domácí začali také mnohem aktivněji - již od prvních minut. Hazard se pokoušel o dosažení svého štěstí ranou zpoza pokutového území, a brankář Ovono tak musel i ve veliké zimě pokleknout na zmrzlou zem. Gabunský brankář ale stejně o chvíli později vyšel jako poražený. Nadějný Hazard svým přímým kopem našel hlavu Chedjoua a ten již nechal Ovona tentokrát bez šance - 1:0.

O pár vteřinek později to vypadalo pro domácí "krasobruslaře" ještě lépe. Gervinho se neohroženě proklouzal až do středu pokutového území, kde ho ale nevybíravým faulem odzbrojil Camara - rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil zkušený buldok ze středu pole Balmont - ale k jeho smůle se míč odrazil od břevna a poté ho již dokázala uklidit obrana hostů.

Druhá branka Lille ale na sebe přesto nedala dlouho čekat. A kdo jiný mohl být do akce opět zapojen, než mladý belgický štírek Eden Hazard. Ten přihrávkou oslovil unikajícího Gervinha a ten, ačkoliv měl na zakončení málo času, dokázal chytrým přehozením překonat vyběhnuvšího Ovona - 2:0.

Bylo by ale nespravedlivé, kdyby se hlavní postava dnešního utkání obešla bez vlastní branky. A proto se Hazard rozhodl pro individuální akci - a ta se mu věru povedla. Proběhl, prokličkoval, pronikl, přechytračil - či jak dále by se to ještě dalo říci - zkrátka přeběhl od půlící čáry až do malého vápna a radost ze hry si nenechal zkazit ani brankářem - překonal i jeho a radoval se již z tříbrankového vedení - 3:0.

Le Mans se prakticky nedostalo do zápasu, a tak to pokračovalo i ve druhé půli. To se natěšení, ač zmrzlí diváci těšili z dalších ataků Ovonovy branky. Po hodině hry obehrál Cerdana domácí Tulio De Melo a byl z toho opět nebezpečný závar. Gólman hostů si tentokrát poradit dokázal. V poslední šanci se ukázal stejný hráč, jeho half-volej ale skončil těsně vedle branky.

I přes druho-poločasové neúspěchy ale Dogy svého soupeře značně pokousaly a domů tak budou spíše oni odjíždět jako spráskaní psi...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele