28. kolo
14.03.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille si s potížemi poradilo s Grenoblem

Pouze jedna branka. Jedna branka, kterou navíc vstřelil hráč Grenoblu. Kdo by čekal, že ambiciozní Lille bude mít problémy s posledním týmem tabulky, Grenoblem, tipoval by správně. Až vlastní gól Cesara spasil LOSC.

Po Liverpoolu tak Lille zvládlo další důležitý zápas, v tabulce se díky tomu vyšvihlo dokonce o dvě příčky výš. Již na čtvrtou pozici. Na vedoucí Bordeaux, které má navíc zápas k dobru, pak ztrácí dva body. Svěřenci Rudiho Garcii tak narušili nepříznivou sérii - do tohoto zápasu nevyhráli v lize dvě utkání v řadě. Naproti tomu Grenoble nenavázal na zlepšené výsledky a prohrál již podvacáté v této sezoně. Z posledního místa ztrácí na nesestupové příčky již čtrnáct bodů.

První šance přišla po šesti minutách. Vzklíčila z pohledné kombinace Rio Mavuby a Edena Hazarda. Nicméně zakončující Aubameyang se nemohl radovat - jeho zakončení bylo nepřesné. V obraně Grenoblu vypukl další zmatek, když se mladičký Belgičan postavil k rohovému praporku a chystal se zahrát standardní situaci. brankář Jody Viviani sice míč vyrazil, pouze ale k Aurélienovi Chedjouovi, jenž z 12 metrů napálil míč mimo.

V ofenzivě se ale začal postupem času představovat také Grenoble. Laurent Battles pálil z nadějné pozice nad branku, v ještě lepším postavením ale zklamal Martial Robin. Jejich snaha ale odměněna nebyla - naopak, přestože si obránce hostů César připsal branku, radovat se nemohl. Zkraje druhé půle poslal míč do vlastní sítě. Emersona na pravém křídle uvolnil Balmont a jeho centr sklepl za vlastního brankáře nešťastný Cesar - 1:0.

Autor první branky se snažil své zaváhání napravit - a již o pět minut později se ocitl v zakončení na druhé straně hřiště. Jeho dělovka ale bohužel pro něj mířila pouze do připraveného brankáře. Landreau se ale musel činit v 64. minutě. To brilantním zákrokem dokázal vyrazit pokus Alaixyse Romaa.

A přestože Lille bylo již ke konci zápasu jasným vládcem hřiště, nakonec se mu nepodařilo přidat pojišťovací branku. Cesar nedovolil ve skórování Larsenu Touremu, branku Hazarda po přihrávce Balmonta zase pokazil zdvižený praporem sudího.'

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele