9. kolo
17.10.2009 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

O remíze 1:1 Le Mans s Boulogne rozhodli dva náhradníci

Le Mans nad Boulogne dlouho vedlo. O zisk tří bodů ale nakonec přišlo - v devadesáté minutě zařídil hostům alespoň jeden bod střídající Fabien Robert.

Nováček z Boulogne tak po nadějném startu pokračuje v nevýrazných výkonech. V nejvyšší lize nevyhrál již sedm zápasů, přesto se díky získanému bodu posunul o jednu příčku výš - na patnáctou příčku. Le Mans navázalo na solidní výkon proti Sochaux, nyní k tomu navíc přibyl i bodový zisk. Díky němu se červeno.žlutí konečně vyhrabali ze sestupového pásma, přestože před předposledním Nice má výhodu pouze lepšího skóre.

Góly padaly až ve druhém poločase. K nadšení domácích příznivců se jako první trefilo Le Mans. Po hodině hry poslal svůj tým do vedení Roland Lamah, mladý útočník z Belgie. Hosté se ale nakonec přeci jen dočkali vyrovnání, ve druhé minutě nastaveného času se trefil Fabien Robert, který se v lize trefil vůbec poprvé.

Hosté spoléhali od začátku zápasu především na defenzivu a následné protiútoky. Domácí se tak nedostávali do žádných vážnějších šancí; ta první přišla zhruba po deseti minutách. Vcelku pochopitelně vzhledem k pojetí hry Boulogne se jednalo o střelu ze střední vzdálenosti. Fréderic Thomas ale zamířil těsně nad branku. Z podobné pozice pálil těsně před koncem poločasu také Anthony Le Tallec, stejně jako jeho kolega ale branku netrefil.

Nejvážnější šanci domácích si ale do deníčku mohl zapsat Fousseyni Cisse, který mohl jednoduše doklepnout míč za Valverdeho po tvrdé ráně Thomase. Mladý útočník ale trefil pouze brankáře hostů. Po změně stran se ke střele překvapivě dostali také pasivní hráči Boulogne. Nebezpečně střílel Jeremy Blayac, nejlepší hráč hostů v zápase. Především v úvodu druhé půle bylo UBSCO lepším týmem. Ducatel pálil těsně nad branku, ještě lépe se předvedl Cuvillier, který ale trefil pouze břevno.

Nakonec to ale byli paradoxně domácí, kteří se ujali vedení. Sebastian Corchia svým přímým kopem našel hlavu střídajícího Rolanda Lamaha, který měl již jednoduchou práci. Brankář Valverde centr podcenil a belgický útočník tak po pěti minutách na hřišti vstřelil svůj premiérový gól. Inkasovaný gól zbrzdil Boulogne, které se nedokázalo dostat do žádné větší příležitosti. Ta nakonec přišla až v nastaveném čase, kdy se jednoduchým zakončením prosadil Fabien Robert, jiný střídající hráč.

Autor: Anna-Marie Kroupová / yahoo.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele