5. kolo
12.09.2009 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Le Mans poprvé doma prohrálo, skalp 1:2 si veze Marseille

Didier Deschamps zůstává na lavičce Marseille neporažený. Dnes si i s uzdraveným Lucho Gonzalezem poradil s Le Mans a posunul se na páté místo.

Le Mans poprvé ztratilo všechny body na domácích hřišti. V úvodním kole zde Lyon remizoval 2:2, o dva týdny později odjelo poraženo Nancy. Domácí porážka znamená pro žluto-oranžové druhou prohru v řadě, v minulém kole podlehli Lorientu 0:1. Naopak Marseille zatím kráčí nejvyšší ligou bez větších zaváhání. Z uplynulých pěti kol ztratila pouze čtyři body a díky dalšímu vítězství se vyhoupla z páté pozice o dvě příčky výše.

Domácí začátek zápasu prospali, což se jim nevyplatilo zhruba po čtvrt hodině hry. To se totiž z úvodního gólu mohl radovat Mamadou Niang. Po hodině hry bylo ale skóre opět nerozhodné. Druhý gól v sezoně si připsal Modibo Maïga. Hosté se ale nenechali inkasovaným gólem zaskočit a dvacet minut před koncem rozhodl zápas Brandao.

Hostům patřil úvod zápasu a svou aktivitu zúročili již po třinácti minutách hry. Diawara svým dlouhým nákopem našel Brandaa, který přiťukl na lépe postaveného Mamadou Nianga. Kapitán Marseille si již se zakončením příliš problémů nedělal a jednoduše prostřelil Ovona v bráně Le Mans.

Domácí se ubránili velikému tlaku soupeře v první půlhodině hry, a nakonec se těsně před koncem poločasu mohli dočkat vyrovnání. Několik šancí promarnil Anthony Le Tallec, největší příležitost ale spálil mladičký obránce Sébastien Corchia, který z rohového kopu téměř překonal Mandandu. Ten míč vyrazil pouze konečky prstů.

Nátlak Le Mans pokračoval i po změně stran. Domácí se nakonec dočkali zaslouženého gólu hodinu po úvodním hvizdu sudího. Corchia našel na levé straně volného Le Tallece, jenž přihrál na penaltový puntík Maïgovi. Malijský střelec napálil míč k levé tyčce Mandandovy branky. Francouzský brankář byl bez šance.

Marseille se ale poměrně záhy dočkala vyrovnání. Hned o osm minut později si totiž na centr naskočil Brandao, který hlavou vrátil vedení hostujícímu týmu. A přestože se Le Mans ještě snažilo s výsledkem něco udělat, na Mandandu a obranu hostů byli jeho hráči krátcí.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele