28. kolo
13.03.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nice vyhrálo v Le Mans a přímo se vyhlo záchrannářským pracím

Fotbalisté Le Mans si možná zřejmě definitivně zabouchli vrátka k udržení se v nejvyšší francouzské fotbalové soutěži. Klíčové klání s Nice, které mohli případnou výhrou stáhnout také do záchranářských starostí, nezvládli a po trefě hostujícího Remyho ze 77. minuty doma prohráli 0:1.

Tenhle výsledek jako by hodně rýsoval tři sestupující z letošního ročníku Ligue 1. Nejenže prohra pro Le Mans znamená, že na první nesestupovou pozici, na které je St. Étienne, ztrácí hrozivých šest bodů, ale rovněž nepomohla dalšímu zachraňujícímu se z Boulogne, který vyhrál překvapivě v Nancy 3:1.

Nice, které se díky třem bodům posunulo na šestnáctou pozici, zkrátka odskočilo oběma celkům a hodně se vzdálilo sestupovému pásmu, kde je nyní kromě Le Mans a Boulogne ještě na dně posazený Grenoble. Domácí nemají vůbec dobré vyhlídky i co se týče losu. Čekají je totiž Lyon, Montpellier, Bordeaux, Auxerre, Monako i Lille, čili čelo tabulky.

Hosté měli první půli pod svojí kontrolou, svoji aktivní hru pak vlastně nezměnili ani po přestávce. Už v 11. minutě zastavila Remyho ve skórování spojnice břevna, pak jeho střela z přímého kopu jen těsně zasvištěla kolem levé tyčky.

Na druhé straně se mohl prosadit z brejku sprintující Le Tallec, jemuž se pod nohy vrhl hostující brankář Ospina, a i když mu míč z nohy nedostal, domácí útočník zamířil mimo. Vůbec první zákrok zápasu zaznamenal Ospina proti Coulibalymu, jenž pálil hezky z vápna., Tahle střela ukončila bezgólovou první půli.

Šest minut po přestávce vytvořil Remy první příležitost druhé půle pro Bagayoka, avšak brankář Ovono proti jeho levačce pohotově zasáhl. Domácí Le Tallec patřil mezi nejnebezpečnější muže Le Mans, jeho hlavu si našel centr Dosseviho a Ospina musel zasahovat nadvakrát.

V 77. minutě nakonec zařídil jedinou branku utkání nejlepší střelec Nice Loïc Remy, pro něhož to byla jubilejní desátá přesná rána Ligue 1 v této sezóně. Bagayoko nahrál ve středu hřiště Ben Saadaovi, ten centrem z první vybídl Remyho, a protože byla ve vápně obrana domácích hodně nedůsledná, mohl Remy bez problému z blízkosti zaskórovat.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele