34. kolo
24.04.2010 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Le Mans si zkomplikovalo souboj o udržení, Lille útočí na Ligu mistrů

Lille výrazně posílilo své naděje na evropské poháry. Zvládlo náročný duel v Le Mans, když se nejdříve trefil De Melo a následně Cabaye. Za domácí se trefil pouze Maïga, jejich boj o udržení se tak výrazně zkomplikoval.

Le Mans tak po třech úspěšných zápasech skončilo bez bodů a jejich naděje na Ligue 1 i v příští sezoně se tak výrazně ztenčili. K jejich definitivnímu sestupu bude stačit, když Saint-Etienne ve svém zítřejším zápase porazí Marseille. Lille tak navázalo na drtivou výhru z minulého kola, kdy ofenzivní smršť OSC odneslo Monako. Z pátého místa se posunulo již na třetí. Z toho ho po tomto kole může sesadit již pouze Lyon, jehož utkání s Monakem bylo odloženo.

Domácí začali nadějně. Již po dvou minutách se uvolnil Almen Abdi, svou přihrávkou hledal Maïgu. Ten se do pokutového území řítil z levé strany, jeho následná rána ale trefila pouze jednoho z obránců. Z následného rohu domácí nic nevyprodukovali. Svěřenci Arnauda Cormiera odpověděli dosti nevybíravým způsobem - úvodní brankou. V desáté minutě si Túlio De Melo naběhl na centr Emersona a parádním volejem poslal míč do sítě - 0:1.

Po jedné z pěkných kombinací se do zakončení tentokrát prorval Gervinho. Domácí gólman Ovono byl ale tentokrát stoprocentně připraven. Po půlhodině hry téměř vyrovnal Mathieu Dossevi. Po pěkné individuální akci se dostal až do pokutového území, možná se již radoval z branky. Ale na poslední chvíli střela mírně změnila směr a odrazila se od levé tyče.

Domácí se ale i nadále tlačili do zakončení. A další šance přišla zhruba pět minut před koncem. Sebastien Corchia svým přímým kopem ale i tentokrát rozřinčel pouze brankovou konstrukci. Tentokrát to bylo břevno. Nakonec se ale Le Mans dočkalo. Devět minut po začátku druhé půle se prosadil Maïga. Malijský útočník se dokázal zbavit bránícího Bériy, levačkou poté poslal míč za Landreauova záda - 1:1.

A málem to bylo 2:1 pro domácí. Autor prvního gólu domácích Maïga pěknou přihrávkou hledal Le Tallece, jenž stál ve prostřed pokutového území téměř nestrážen. Mickael Landreau byl ale tentokrát rychlejší - na poslední chvíli míč vypíchl mimo dosah útočících hráčů. A výborný výkon domácích pokračoval i na druhé straně. Ovono předvedl vynikající zákrok proti Gervinhovi. Jeho rána z hranice pokutového území již mířila do sítě, gabunský gólman ale perfektní robinsonádou alespoň prozatím ochránil svůj tým od pohromy.

MUC ale vítězný gól vsítit nedokázalo. To se jim nevyplatilo 11 minut před koncem. Goulon v pokutovém území fauloval Gervinha a rozhodčí neváhal s nařízením pokutového kopu. K míči se postavil Cabaye - a neudělal jedinou chybu. Ovona poslal na druhou stranu a mohl se radovat z vedení 2:1.

Ještě pár minutek ale zbývalo domácím. A opravdu, v samém závěru se sám před brankářem zjevil Cyriaque Louvion. Zkušený Landreau ale vyhrál i tento souboj a nakonec se i on radoval z vítězství 2:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele