3. kolo
22.08.2009 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Le Mans ukončilo čekání na výhru, porazilo Nancy 2:1

Le Mans ukončilo osm zápasů dlouhé čekání na ligovou výhru. Navíc proti dosavadnímu, možná však také trochu překvapivému lídrovi tabulky, Nancy.

Le Mans se příliš nepovedl vstup do nové sezony. Po překvapivé remíze 2:2 s favoritem z Lyonu tým Paula Duarteho naprosto vyhořel v Paříži. S místním Saint-Germain prohrál 1:3 a v tabulce klesl s jedním bodem na patnácté místo. ve třetím kole ale oranžoví překvapili podruhé. Dokázali totiž porazit 2:1 dosavadní první tým tabulky - AS Nancy. To až dosud své soupeře válcovalo, v prvním kole porazilo Valenciennes 3:1, v tom následujícím rozneslo Monako 4:0. Domácí se díky tomu posunuli na jedenáctou příčku, hosté klesli na třetí.

Oba týmy se museli před zápasem vyrovnat s velkými ztrátami. Domácím chyběl zraněný brankář Rodolphe Roche, kterého musel nahradit gabonský Didier Ovono. Pro toho to znamenalo vůbec první start v Ligue 1. Naproti tomu Nancy se muselo vyrovnat s absencí hned dvou klíčových obránců - Michaëla Chrétiena a Abdeslama Ouaddoua.

Le Mans začalo aktivněji. Již ve třetí minutě se po skvělé práci Mathieua Coutadeura ve středu pole dostal do slibné pozice Roland Lamah. Jeho střela ale nakonec jenom těsně minula pravou tyčku. Hosté kontrovali šancí Issiara Diy, který pálil zpoza pokutového území. Ovonovi ale jeho pokus příliš starostí nepřidělal.

Poté se v bráně Nancy předvedl Gennaro Bracigliano, který dokázal zlikvidovat pokusy Le Talleca i Thorsteina Helstada. Blízko skórování se objevil Jonathan Bria, který ale po centru Diy mířil hlavou pouze do postranní síťky. Nancy se ke konci poločasu nadechovalo k náporu, z kuriózní situace ale nakonec přišel gól Le Mans. Gouron svým centrem našel přesně hlavu nabíhajícího Helstada, ten míč napálil pouze do dobře postaveného Bracigliana, od něhož se ale balon odrazil přímo na nohu norského útočníka - 1:0.

Druhý poločas začal pro hosty ještě hůř. Le Tallec si v 53. minutě naběhl na dlouhý pas z obrany a zkušeně přeloboval brankáře Bracigliana. Jeho tým se tak ujal vedení 2:0. Ke konci zápasu jsme již mnoho příležitostí neviděli, vypadalo to tak na čisté konto Ovona při ligovém debutu. Radost mu ale v nastaveném čase zkazil uruguajský obránce Damian Macaluso, který svým gólem upravil skóre na konečných 2:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele