13. kolo
07.11.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Le Mans vychytal Sorin, Jeleń pak rozhodl o výhře 1:0

Auxerre bez Jeleńe, to je jako moře bez soli, také to není ono. A důležitost polského kanonýra se projevila i tentokrát, když vlastně zařídil vlastní gól Andradeho. Auxerre tak opět vyhrálo a šplhá tabulkou výš a výš.

Zatímco Le Mans nevyhrálo již pět zápasů v řadě a zůstává předposlední, AJ Auxerre se může radovat. Tým vyhrál již pošesté za sebou a překonává veškeré ambice i cíle klubu. Nyní se pohybuje na vynikajícím třetím místě, hned za vedoucím Bordeaux a druhým Lyonem. To vše má ale "na svědomí" pouze jeden muž - Ireneusz Jeleń, možná již nyní legenda klubu.

Přestože polský kanonýr dnes branku nevstřelil, v 51. minutě se o ni výrazně přičinl. Po jeho akci, střele si totiž vlastní branku vstřelil obránce João Paulo Andrade, letní posila z FC Porto.

Po vcelku nudném vstupu do utkání se v první šanci objevil právě Jeleń. Jeho střela ale postrádala razanci a brankáře Ovona tak příliš neprověřila. Po 19 minutách již ale míč za gabunským gólmanem skončil. Postaral se o to obránce Cedric Hengbart, pro něhož by to byla již třetí trefa v ročníku. Rozhodčí ale gól pro ofsajd neuznali.

Ke konci poločasu se ještě ke střelám dostali Aurelien Capoue a Jelen, oba hráči hostů, ani jedna ze střel ale nemířila na branku a jednalo se tak spíše pouze o statistické údaje. Ihned po změně stran ale přišla největší šance domácích na úvodní branku. Corchiův přímý kop tečoval před brankáře Helstad, jeho střela se ale ke smutku všech fanoušků zarazila pouze na tyčce.

Zákonitě se tak museli radovat hosté. Jeleń opřel svou střelu pouze do brankáře Ovona, od něho se ale míč odrazil tak nešťastně, že se od bránícího Joaa Paula odkutálel do vlastní sítě. Hosté se tak ujali vedení 1:0. Inkasovaný gól domácí nakopl, v nebezpečné pozici pálil Helstad, stejně jako v minulém utkání se ale spíše zastřeloval.

Dvanáct minut před koncem se branková konstrukce za Sorinem otřásla podruhé. Tentokrát po dalekonosné střele Anthonyho Le Talleca. Na druhé straně hrozilo Auxerre z protiútoků. Chytré Jeleńovo přiťuknutí ale zakončující Kamel Chafni nedokázal využít, když napálil pouze dobře postaveného Ovona. Největší drama ale přišlo v posledních deseti minutách. Po Corchiově přímém kopu a Baalově hlavičce se Sorin natahoval marně, napotřetí se však za šťastlivcem rozřinčela branková konstrukce. Pár sekund před koncem utkání pak ještě sudí nařídil penaltu pro Le Mans - Jean-Pascal Mignot hrál v pokutovém území rukou. Brankář Sorin se ale stal hrdinou svého týmu, když i pokutový kop polapil.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kazda vitezna serie musi nekdy skoncit, v Le mans to ale nebude. Neprohra Auxerre

Tip 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele