16. kolo
06.12.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fotbalisté Grenoble poprvé v sezóně vyhráli

Celých patnáct utkání čekali domácí na vítězství v Ligue 1. Dočkali se až v první prosincovou neděli, kdy před vlastním publikem porazili Toulouse nejmenším možným rozdílem 1:0. O jediný přesný zásah se postaral deset minut před koncem střetnutí Dieuze.

Už po třech minutách hry zahrozil Gignac, jeho projektil z pětadvaceti metrů skončil v rukavicích domácího gólmana. Grenoble po chvilce kontrovalo pokusem Macqueta, balón ale mířil o pár centimetrů nad břevno branky Toulouse. Domácí se mohli ujmout vedení sedm minut před poločasem, ale hlavička z dílny Paillota mířila přesně do míst, kde stál strážce hostující svatyně Blondel.

V druhém poločase měli více ze hry domácí, nejprve tvrdě vypálil Akrour, ale projektil z jeho kopačky mířil těsně vedle tyče. V 50. minutě nebezpečně vystřelil Calve, hned o minutu později musel Blondel vytáhnout fantastický zákrok proti ráně Matsuie.

Rozhodující moment však přišel deset minut před koncem zápasu. Ljubojův přímý kop z 35 metrů tak trochu překvapil gólmana Blondela, ten balón neudržel v rukavicích a Dieuze už měl jednoduchý úkol - z těsné blízkosti dopravit vyražený míč do branky. To se mu také povedlo a 30letý záložník tak vystřelil domácím první letošní výhru.

Grenoble sice zůstává stále poslední, ale ztrátu na první nesestupové místo snížili domácí na rozdíl devíti bodů. Toulouse si pohoršilo o jednu příčku a momentálně je jedenácté.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tolulousse by malo zviťaziť ale je možna aj remiza...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele