3. kolo
23.08.2009 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Grenoble body opět nezískal, prohrál i s Lens

Loňský nováček Ligue 1 z Grenoblu ani napotřetí nedokázal bodovat a propadl se až na osmnácté sestupové místo. Naproti tomu loňský vítěz druhé nejvyšší francouzské ligy RC Lens zažívá na své poměry pohádkový vstup do nové sezony, ve třech utkáních totiž dokázal již podruhé vyhrát.

Účet zápasu začala psát již po necelých šesti minutách nová posila Lens - Eduardo. Ten si po svém příchodu z druholigového Guingampu připsal svůj první gól v sezóně. Domácí ale dokázali v podobě Danijela Ljuboji o pět minut později vyrovnat. Z výhry se ale nakonec přeci jen radovali hosté - dvacet minut před koncem totiž svým osmým gólem za Racing rozhodl Razak Boukari.

Grenoble v nové sezoně navázal za špatné výsledky z minulého ročníku. V Ligue 1 nevyhrál celkově již osm zápasů v řadě, poslední tři zápasy navíc prohrál. Patří tak ke čtyřem týmům, kterým se v nové sezoně ještě nepodařilo bodovat. Naopak Lens navázalo na výhru z minulého kola, kdy dokázalo porazit Auxerre a překvapivě je v tabulce na skvělém šestém místě.

Grenoble byl sice v úvodu utkání aktivnějším týmem, častěji držel míč na svých kopačkách, do žádné vyloženější šance se ale nedostal. Byl to ale nakonec hostující celek, který se radoval z úvodní branky. V sedmé minutě se Brazilec Eduardo zbavil svého strážce, mrštně prokličkoval obranou domácích a následně překonal i brankáře Vivianiho - 0:1.

Vedení hostů ale nemuselo trvat dlouze, již o minutu později se totiž v solidní střelecké pozici objevil Josip Tadić. Střela 22letého útočníka ale pouze lízla vnější tyč Runjeho brány. Přesto se Grenoble dočkal rychlé odpovědi. Yahia podběhl centr Hermacha, čehož využil Danijel Ljuboja. Ten svým druhým gólem v sezoně vyrovnal na 1:1.

Blízko navrácení vedení na stranu hostí byl opět Eduardo. Útočník Lens ale nakonec nedosáhnul na nepřesný centr Monneta-Paqueta, který mířil těsně mimo bránu. Na druhé straně udržel Runjeho v pozornosti Ljuboja, jehož přímý kop dokázal brankář domácích s problémy vyrazit.

Ve druhé půli nedokázala ani jedna strana využít své stoprocentní šance, dvacet minut před koncem se ale gól urodil z nepříliš nápadné standardky. Na dlouhý pas Dejana Milovanovice si naběhl Razak Boukari, který hlavou rozhodl o konečném výsledku 1:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele