14. kolo
21.11.2009 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Grenoble Foot 38 - Olympique Lyon 1:1

Grenoble opět žije. A jako pijavice se přisává na ty nejsilnější. V minulém kole ochutnal krve Monaka, dnes si pochutnal ještě víc - nasál ze sedminásobného mistra Lyonu.

GF 38 tak na spodu tabulky začíná sbírat body. Po překvapivé remíze 0:0 s Monakem přišla remíza další, tentokrát 1:1 a na záchranu rázem stačí "pouhých" jedenáct bodů. Naopak Lyon se opět pouze hloupě připravil o postup na první pozici, když poslední tři zápasy pouze remizoval.

Zajímavé věci se v Grenoblu začaly dít až po změně stran. První branka přišla v 66. minutě a podle očekávání ji měl na starosti hostující výběr. Trefil se Delgado. Naděje hostů zvýšilo v 71. minutě vyloučení Laurenta Courtoise, ale ani to Lyonu nestačilo na tři body. O dvě minuty později se totiž prosadil nejlepší střelec Grenoblu - Danijel Ljuboja.

Lyon od začátku utkání nebyl ve své kůži, což se ukázalo nejprve ve 12. minutě. Na Battlesův rohový kop si naskočil Juan a za bezmocným Llorisem se otřáslo pouze břevno. Zhruba do 30. minuty byli domácí překvapivě stále aktivnějším týmem, to se ale zlomilo hned o pár okamžiků později.

Delgado se dobře prosmýkl po pravé straně a v pokutovém území našel dobře postaveného Govoua. Ten ale míč netrefil jak by chtěl, a ten tak skončil v zámezí. O pět minut později se zase mezi tři tyče netrefil umlčený kanonýr Lisandro López a první půle tak skončila bez branek.

Po změně stran byli aktivnější spíše hosté. Delgado si narazil s Lópezem, ale jeho střela narazila na pohotového brankáře Le Croma. O minutu později už ale bylo rozhodnuto o změně skóre. Mladý levý bek Timothee Kolodziecziak našel střídajícího Gomise, johež přihrávku z první poslal do branky Delgado. Pro toho to byl vůbec první gól v letošní ligové sezoně.

Když byl v 71. minutě za brutální faul vyloučen Courtois, již se zdálo, že hra má jasného vítěze. Ale o dvě minuty později se sám na Llorise řítil Ljuboja a - jak je u něho v Grenoblu dobrým zvykem - proměnil.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele